Meny
Vegansk kokos- och jordgubbstårta

Vegansk kokos- och jordgubbstårta

Nu kan du njuta av en somrig tårta helt fri från mjölkprodukter, gluten och tillsatt socker som dessutom inte kräver någon ugn. Här används endast naturliga ingredienser så som valnötter, dadlar och färska jordgubbar. Toppa tårtan med limegrädde och dina favoritbär!

Ingredienser

Botten:

 

Jordgubbsfyllning:

 

Topping:

  • 3 dl sojagrädde eller annan valfri grädde
  • 1 lime + zest
  • Färska bär
  • Citronmeliss

Så här gör du

  1. Mät upp alla ingredienser till botten och mixa i en matberedare eller mixer tills du får en kladdig massa. Tryck nu ut botten i en springform och ställ i kylen medan du fortsätter med nästa lager.
  2. Mät upp kokosflingor och mixa dessa i en matberedare eller mixer tills du får ett kokossmör. Ha lite tålamod här, detta kan ta upp till 15 minuter och du kan behöva mixa i intervaller för att inte riskera att maskinen blir överhettad.
  3. När du uppnått ett krämigt kokossmör - tillsätt kokosolja och mixa snabbt ihop. Därefter tillsätter du jordgubbarna, kokosmjölk och vaniljpulver och mixar tills du får en krämig konsistens.
  4. Ta ut din botten från kylen och häll fyllningen i formen, bred ut fyllningen så du får en jämn och snygg kant och ställ sedan tårtan i frysen minst en timme.
  5. Fyll upp grädde i en skål, tillsätt limejuice samt limezest och vispa upp grädden.
  6. Ta ut tårtan ur frysen och ta bort den löstagbara kanten på springformen. Bred ut limegrädden på önskat vis och toppa med massor av färska bär, limezest och citronmeliss.

Tidsåtgång: 30 min + minst 1 timme i frysen

Receptet skapat av

Martina är något så ovanligt som en konditor som brinner för både bakning och hälsa. Hon är utbildad hälsocoach och driver Instagram-kontot @skippasockret. Hennes recept innehåller nyttigare alternativ till raffinerat socker och ofta är de även laktos- eller glutenfria.

Foto: Derin Ivgen