Meny
Vegansk och glutenfri pannkakstårta

Vegansk och glutenfri pannkakstårta

En favorit som passar både stora som små. Utan varken ägg, gluten eller laktos slänger du enkelt ihop denna mumsiga pannkakstårta, perfekt inför varma sommardagar!

 

Ingredienser

Pannkakor:

  • 3 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl
  • 2 tsk stevia, lättströ eller socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ dl smält mjölkfritt margarin
  • 6 dl sojadryck eller annan valfri dryck

 

 Jordgubbskompott:

  • Ca 500 g jordgubbar (frysta funkar bra)
  • 1 dl Kung Markatta Kokosocker eller annan valfri sötning
  • 1 st vaniljstång
  • 2-3 msk maizena (om du önskar en tjockare konsistens)

Så här gör du

Pannkakor:

  1. Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll sedan på mjölken under vispning för att undvika klumpar.
  3. Tillsätt till sist det smälta smöret och vispa runt ordentligt.
  4. Stek nu pannkakorna i kokosolja eller margarin tills de får en gyllene yta.

 

Jordgubbskompott:

  1. Dela vaniljstången på hälften och skrapa ur fröna.
  2. Koka jordgubbar, socker och vaniljstången + fröna i en kastrull i cirka 10 minuter. Ha koll så det inte bränns i botten.
  3. Önskar du en tjockare konsistens på kompotten så tillsätt lite maizena och låt koka försiktigt till önskad konsistens.
  4. Låt sedan kompotten svalna ordentligt och låt stå i kylen tills det är dags att äta.

Montera nu ihop din pannkakstårta, varva gärna pannkaka med kompotten och toppa med exempelvis grädde och färska bär!

Receptet skapat av

Martina är något så ovanligt som en konditor som brinner för både bakning och hälsa. Hon är utbildad hälsocoach och driver Instagram-kontot @skippasockret. Hennes recept innehåller nyttigare alternativ till raffinerat socker och ofta är de även laktos- eller glutenfria.

Foto: Derin Ivgen