Meny
Vegansk overnight oats äppelpaj

Vegansk overnight oats äppelpaj

Starta dagen med en underbart god overnight oats som du enkelt förbereder kvällen innan. På morgonen tar du ut gröten ur kylen, adderar den goda toppingen och så är frukosten redo! I det här receptet kombinerar vi vanilj, kanel och äpple, ingredienser som får oss att tänka på ljuvlig äppelpaj. Receptet går även att blanda ihop och äta samma morgon. 

Ingredienser

Overnight oats

2 ¼ - 2 ½ dl Kung Markatta Sojadryck

1,5 dl havregryn

2 st Kung Markatta dadlar, hackade

En nypa vaniljpulver

 

Äppelpajtopping

2 dl hackat äpple

0,5 -1 tsk malen kanel

1 tsk – 1 msk Kung Markatta Lönnsirap

En nypa malen ingefära och nejlika

En liten skvätt vatten

1-2 msk torkade vinbär (kan uteslutas)

Så här gör du

Blanda havregryn, sojamjölk, vanilj och dadlar. Om du ska äta gröten dagen därpå kan du förvara den i en burk i kylskåpet över natten. Vill du äta frukosten samma dag kan du istället hälla upp blandningen i en tallrik och låta den vila i 30 minuter.

Blanda hackat äpple, kryddor, en skvätt vatten och lönnsirap i en liten stekpanna eller gryta på låg till medelhög värme. Låt det värmas i pannan tills äpplena är mjuka (tar ca 7 minuter) och rör runt emellanåt. Ställ åt sidan.

När gröten är klar, antingen samma dag eller dagen efter, addera äppelpajstoppingen. Vill du kan du även toppa med extra sojadryck.

Kung Markatta Apa
Overnight oats kan även lagas samma dag, den behöver bara vila i 30 minuter för att få rätt konsistens. Medan gröten vilar rör du ihop toppingen och en god dryck!

Receptet skapat av

Professionell Art Director, receptkreatör, stylist, visual communicator och matfotograf.

Besök gärna https://missmarzipan.com