Meny
Vegetarisk grilltallrik

Vegetarisk grilltallrik

En riktigt klimatsmart middag! Krispig potatis ihop med en rökig gräddfilssås, spänstiga grönsaker och marinerad tofu blir till en explosion av smaker och konsistenser!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Blanda ihop alla ingredienser till grillmarinaden.
  2. Dela zucchinin på längden i två delar och klyfta upp varje halva i ca 6- 8 klyftor. Skala lökarna och dela dem i halvor. Lägg i zucchiniklyftorna, löken och sockerärtorna i skålen med marinad och blanda om. 
  3. Skala potatisarna och skär dem i ca 2-4 mm tunna skivor.
  4. Ta fram din största stekpanna och sätt den på max på en passande platta. Häll i en rejäl skvätt rapsolja. Lägg potatisskivorna i stekpannan och stek dem på båda sidor tills de blir knapriga och fått färg, detta kan behövas göras i några omgångar då inte alla skivor får plats. Glöm inte att salta.
  5. Skär varje tofublock i 4-6 långsmala bitar och lägg därefter tofun och de marinerade grönsakerna på grillen och grilla dem till lagom färg och konsistens. Lägg chilifrukten på grillen så den får vara med och grillas i ett par minuter.
  6. Blanda ihop gräddfilen och barbequesåsen, salta efter tycke och smak.

Smaklig måltid!

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se