Meny
Vegetarisk jordnötsgryta

Vegetarisk jordnötsgryta

En lättlagad, sötstark vegetarisk gryta, med sötma från jordnötssmör, samt sting från Sambal Oelek. När det gäller mängden jordnötssmör i får man helt enkelt köra på känn! Gillar man jordnötssmör kan man ha ½ dl i (minst) om man däremot är lite mer skeptisk kan man testa med någon msk.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Hacka lök och vitlök.
  2. Fräs tillsammans med sambal i en kastrull.
  3. Tillsätt quorn. (Använder du tofu tillsätter du den mot slutet)
  4. Häll på kokosmjölk, buljong, soja, jordnötssmör och lite honung. Låt puttra några minuter på svag värme under lock. Smaka av.
  5. Tillsätt tärnad tofu och rör om försiktigt ett par gånger.
  6. Servera med basmatiris och grönsaker.
Kung Markatta Apa
Väljer du tofu så tillsätter du den mot slutet så den inte kokar sönder

Receptet skapat av

Jag är en matglad dietiststudent vars hjärta klappar lite extra för naturlig mat som är god både för kropp och själ. Min filosofi är att frukt och grönt ska vara en större del av måltiden och inte bara ett tillbehör.