Meny
Vegetarisk kebabrulle med nuggets och två såser

Vegetarisk kebabrulle med nuggets och två såser

Byt ut kebeabköttet mot kryddiga vegonuggets! Rulla ihop i libabröd tillsammans med röd kebabsås, vitlökssås och grönsaker. Snabbmat på bästa sätt.

Ingredienser

Kebabkrydda

2 tsk spiskummin

2 tsk vitlökspulver

1 krm cayennepeppar

0,5 tsk kanel

0,5 tsk salt

Röd kebabsås

2 dl Kung Markatta Passerade tomater

ca 2 tsk kebabkrydda (se ovan)

1 nypa råsocker

salt och peppar

 

Servering

2 pkt Kung Markattas Vegonuggets

ca 1 msk kebabkrydda (se ovan)

Kung Markatta rapsolja, till stekning

Kung Markatta Vitlökssås

libabröd

rödlök, skivad

isbergssallad, strimlad

tomat, skivad

Så här gör du

  1. Blanda ihop kryddorna till kebabkryddmixen.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen. Smaka av med socker, salt, peppar och kebabkrydda.
  3. Fräs vegonuggets tillsammans med kryddorna och olja i en stekpanna.
  4. Skriva under tiden grönsakerna.
  5. Montera som en kebabrulle med båda såserna.

Receptet skapat av

Det här receptet är framtaget i samarbete med matsajten Köket.se.