Meny
Vegetarisk ramen med rårismiso
  • Huvudrätt , Soppor
  • 45 min
  • 4

Vegetarisk ramen med rårismiso

En otroligt enkel nudelsoppa (ramen) med fyllig umamismak och fräscha grönsaker på toppen. Passar perfekt till vardagsmiddag eller som förrätt till en måltid med japanskt tema.

Ingredienser

Buljong:

 

Till servering:

  • Lime

Så här gör du

Skala och klyfta lök och vitlök. Skär moroten i slantar och fräs allt i olja tills det börjar få lite färg. Tillsätt rårismiso, soja, koriander och svamp och låt fräsa ihop. Häll på vattnet och låt buljongen koka minst 20 minuter men har man tid så gärna längre. Smaka av med salt och sila sedan buljongen.

Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar i buljongen. Fräs champinjoner och morotsstavar i olja tills de får färg. Häll upp nudlar och buljong i skålar, toppa med rödkål, champinjoner, morot, selleri och lite sambal oelek. Avsluta med att strö över sesamfrön. Servera gärna en limeklyfta till soppan.

 

Kung Markatta Apa
Anpassa din Ramen efter de ingredienser du hittar i skafferiet!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se