Meny
Vegetariska julmandelbollar
  • Huvudrätt , Biffar
  • 30 min
  • Minst 40 bollar

Vegetariska julmandelbollar

Lakto-ovo-vegetariskt alternativ till traditionella köttbullar i både smak och konsistens. Vi utmanar inbitna köttätare att ge dessa en chans på julbordet i år!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Riv/mixa mandlarna till ett fint mjöl, riv osten på den fina sidan av rivjärnet och finhacka löken.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
  3. Ta lite neutral olja på händerna och rulla små bollar. En rågad tesked räcker till varje boll -de sväller vid kokningen.
  4. Koka upp 1 liter vatten tillsammans med två buljongtärningar.
  5. Lägg försiktigt i bollarna och låt småkoka/sjuda i 6-7 minuter.
  6. Ta upp och låt rinna av i ett durkslag.
  7. Stek dem sedan gyllene i en stekpanna med lite smör och olja.  

Vill man ha dem på julbordet så koka dem med gärna dagen innan och spar stekningen till aktuell dag.

Kung Markatta Apa
Mal dina egna mandlar för lite mer crunch i bollarna eller färdigt mandelmjöl för mer jämn konsistens.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se