Meny
Vegetariskt vilt

Vegetariskt vilt

En knaprig tofu med en gräddig lingonsås, samt ugnsbakad potatis med ramslöksolja. En höstig rätt med viltsmak fast helt utan kött.

Ingredienser

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva potatisen i 2-3 mm tjocka skivor och fördela den i en djup ugnsplåt, gärna med ett bakplåtspapper i botten. 
  3. Ringla på 1-3 msk olja av vardera raps- och ramslöksolja, salta med vanligt salt eller örtsalt. Baka potatisarna så att de blir knapriga och får yta, ca 25-40 min beroende på ugn. 
  4. Häll grädde, öl, lingonsylt, några stänk japansk soja, 1 smulad buljongtärning samt 8 mortlade enbärskorn i en tjockbottnad kastrull. Låt såsen småputtra på medelvärme tills den tjockar till sig.
  5. Medan såsen småputtrar, och du har ca 5 minuter kvar på potatisen i ugnen, sätter du en stekpanna på spisen på högsta värme och ringlar i ca 2-4 msk rapsolja i pannan. 
  6. Skiva tofun i halvcentimeter tjocka skivor och stek den knaprig på båda sidor. När den är färdigstekt och fortfarande varm, stänker du på japansk soja på båda sidorna. 
  7. Ta ut potatisen och servera!
Kung Markatta Apa
Tofu blir oftast knaprigast om man steker den omarinerad. Stänk därför på japansk soja efteråt som en eftermarinering.

Receptet skapat av

Vi som driver  Farbror Grön heter Johannes och Theres. Vi äter mest vegetarisk mat och vi älskar att vara kreativa i köket. Tillsammans med våra två barn experimenterar och undersöker vi ständigt nya nivåer av matlagning, självhushåll, odling och bakning.

Besök gärna www.farbrorgron.blogspot.se