Meny
Vego Chili

Vego Chili

Supergod vegetarisk chili som du lätt lagar med hjälp av några av de vanligaste basprodukterna du har hemma! 

Ingredienser

Vego Chili: 

Topping:

  • 1 avokado
  • 1 salladslök
  • 2 lime

Spenathummus: 

 

Så här gör du

Börja med att sjuda den torra sojan i 5 dl vatten med Kung Markattas umanibuljong i, ca 10 minuter.

Under tiden som sojan står och puttrar hackar du upp alla grönsaker i små bitar. Ta en stor panna och värm olivoljan och stek alla grönsakerna. Blanda väl. Tillsätt kanel, kummin och chilipowder. Låt det simma i några minuter och rör om då och då.

När grönsakerna är mjuka och något karamelliserade (ca sju minuter), tillsätt de röda kidney bönorna, de svarta bönorna och de krossade tomaterna. Pressa ut vattnet från den färdig kokta sojan och tillsätt den till grönsakerna och rör om. Fyll en burk från de krossade tomaterna med vatten och tillsätt vattnet till pannan. Häll i balsamvinäger och låt grytan simma på låg värme för (stängt lock) i ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera i djupa tallrikar med lite hackad avokado och salladslök, pressa en lime över och avsluta med lite hackad koriander. 

Vego chilin serveras med en grön spenat-hummus och rostat rågbröd. Spenat-hummusen slänger du enkelt ihop. Ner med allt i en blender och mixa tills du får en grön, krämig hummus!

 

Kung Markatta Apa
Servera Vego chilin med en grön spenathummus och rostat rågbröd!

Receptet skapat av

Med tre barn och ett fullspäckat schema är god och enkel vardagsmat högt prioriterat hemma hos Malin Persson i Limhamn. I sin livsstilsblogg vill hon inspirera till ett hållbart liv, för både hälsa och miljö.

Besök gärna https://malin.elledecoration.se