Meny
Vegonuggets med snabb quinoawok och två sorters såser
  • Huvudrätt , Pytt
  • 15 min

Vegonuggets med snabb quinoawok och två sorters såser

Vegonuggets är perfekt snabbmat som brukar uppskattas av både stora och små. Här serveras dem tillsammans med en snabb quinoawok gjord på röd quinoa, broccoli, morot och sockerärter samt två snabba såser.

Ingredienser

2 förpackningar Kung Markatta Vegonuggets

1 msk Kung Markatta Rapsolja

250 g broccoli

2 morötter

200 g sockerärter

1 msk Kung Markatta Rapsolja

4 dl Kung Markatta Quinoa röd, kokt (koka gärna dagen innan)

2 st avokado + Kung Markatta Örtsalt

1 dl Kung Markatta Sweet chilisås

Så här gör du

Stek vegonuggets i rapsolja några minuter på varje sida.

Dela broccolin i små buketter, skala och skiva morötterna, dela sockerärterna och fräs alla grönsaker i olja på medelvärme tills de mjuknat något. Tillsätt quinoa och låt fräsa med tills allt blir varmt.

Mosa avokado och smaka av med örtsalt. Lägg upp i skål och häll upp sweet chilisås i en annan skål. Servera quinoawok och nuggets tillsammans med såserna.

Kung Markatta Apa
Förbered gärna rätten genom att koka quinoan dagen före och förvara i kylskåp. En tärning grönsaksbuljong under kokningen ger extra god smak.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se