Meny
Vegopytt med marinerad tofu

Vegopytt med marinerad tofu

Den här vegetariska pyttipannan är en vardagsfavorit. Förkoka rotfrukterna lätt, men se till att de behåller tuggmotstånd. Blanda ned stekt, marinerad tofu. Strössla över gröna örtkryddor och rostade solrosfrön - klart att servera!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Tärna kokta rotfrukter i kuber.
  2. Stek i lite rapsolja tillsammans med tärnad zucchini, paprika och rödlök i båtar.
  3. Salta och peppra, smula över torkad timjan.
  4. Tärna marinerad tofu och stek för sig i lite rapsolja, krydda med lite salt och paprikakrydda.
  5. Toppa veggopytten med stekt tofu, färska örter (ex persilja eller basilika) och solroskärnor som rostats i en torr stekpanna.
Kung Markatta Apa
Du kan byta ut den marinerade tofun mot halloumi om du föredrar det

Receptet skapat av

Jag är en nutritionist/näringsfysiolog som brinner för matlagning. Gillar farmors klassiska recept såväl som att hitta på nya egna. Hjärtat klappar lite extra för mat som går att hämta alldeles gratis i naturen.

Besök gärna www.pickipicki.se