Meny
Vegostrimlor i salladsblad med picklad rödlök och koriander

Vegostrimlor i salladsblad med picklad rödlök och koriander

En härlig, lättlagad tex-mex inspirerad rätt, där salladsblad fylls med vegostrimlor, krispiga grönsaker, avokado, picklad rödlök och koriander. Allt toppas med ringlad vitlökssås. En perfekt liten snabblagad rätt till vardags eller en förrätt att fira in helgen med.

Ingredienser

2 förpackningar Kung Markatta Vegostrimlor
1 msk Kung Markatta Rapsolja

8 st salladsblad, gärna romansallad
1/2 gurka
2 avokador
10 st sockerärter

1 rödlök
1 dl vatten
1 dl ättikssprit
1/2 dl Kung Markatta Rårörsocker Fairtrade
1/2 tsk salt

Koriander
Kung Markatta Vitlökssås

Så här gör du

Börja med att picka rödlöken. Skiva rödlöken och lägg i en skål. Koka upp vatten, ättikssprit, rårörsocker och salt tills sockret smält och häll lagen över rödlöken. Låt stå medan du förbereder resten av måltiden.

Stek vegostrimlorna i rapsolja några minuter tills de fått fin färg. Skölj salladsbladen, tärna gurka och avokado, strimla sockerärterna. Lägg vegostrimlor och grönsaker i salladsbladen, lägg över picklad rödlök och koriander. Ringla till sist över vitlökssås. Servera direkt.

Kung Markatta Apa
Lägg gärna till ett gott bröd eller lite svart thai-ris, så blir det en mättande huvudrätt!

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se