Meny
Vegostroganoff med thaismak

Vegostroganoff med thaismak

En klassiker i ny tappning med mild vegokorv och thai-inspirerade smaker som chili, kokos och koriander samt serverad med svart thairis. Snabb och god vardagsrätt.

Ingredienser

Kung Markatta Svart thairis för 4 portioner

2 förpackningar Kung Markatta Vegokorv mild
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
1 msk Kung Markatta Rapsolja
1 1/2 tsk Kung Markatta Sambal Oelek (kan uteslutas eller justeras efter smak och tycke)
1 1/2 msk Kung Markatta Äkta Japansk Tamari
1 burk Kung Markatta Kokosgrädde
Svartpeppar

Koriander

Så här gör du

Koka riset enligt förpackningens anvisning. Skiva vegokorven, finhacka vitlök och lök och fräs allt i rapsoljan i några minuter. Tillsätt sambal oelek, tamari och kokosgrädde och låt puttra i cirka 5-7 minuter. Smaka eventuellt av med svartpeppar. Servera tillsammans med riset och toppa med koriander.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se