Meny
Vegowok med jordnötssmör, kokos & lime

Vegowok med jordnötssmör, kokos & lime

En wok med vegostrimlor och härliga smakkombinationer av jordnötssmör, kokos, chili och lime. Perfekt vardagsrätt som passar bra att servera med nudlar.

Ingredienser

1 förpackning Kung Markatta Vegostrimlor
1 msk Kung Markatta Rapsolja
250 g broccoli, delad i små buketter
1 morot, skivad
En bit rödkål, ca 400 g, finstrimlad

1/2 dl Kung Markatta Jordnötssmör med havssalt
1 burk Kung Markatta Kokosmjölk
1-2 tsk Kung Markatta Sambal Oelek (justera styrkan efter smak och tycke)
1/2 msk Kung Markatta Äkta Japansk Tamari
1/2 lime

1 förpackning Kung Markatta Fullkornsnudlar

Jordnötter
Koriander

Så här gör du

Stek vegostrimlorna i oljan tills de fått fin färg och tillsätt broccoli, morot och rödkål. Fräs ytterligare några minuter och tillsätt sedan jordnötssmör, kokosmjölk, sambal oelek och tamari. Låt puttra cirka 5-7 minuter och smaka sedan av med lime. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Lägg upp nudlar och wok på tallrikar, toppa gärna med jordnötter och koriander.

Receptet skapat av

En matgalen tjej med ett brinnande intresse för det mesta som har med mat att göra. Gillar enkelhet och fina råvaror samt har en förkärlek för avokado, citron, vitlök, keso, valnötter, mörk choklad och kaffe.

Besök gärna matsaklart.se