Meny
Wraps med belugagroddar och bönröra

Wraps med belugagroddar och bönröra

Dessa krispiga wraps är fyllda med belugalinsgroddar, en len bönröra med karamelliserad lök, rivna rödbetor och rostade hasselnötter. Perfekt mat att ha med på utflykten!

Ingredienser

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 180°.
  2. Rosta hasselnötterna på en bakplåt i ca 11 minuter. Hacka nötterna grovt.
  3. Värm oljan på medelvärme i en stekpanna. Stek löken försiktigt i 8 minuter. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 2 minuter eller tills allt har blivit karamelliserat.
  4. Skölj av bönorna i ett durkslag.
  5. I en blender mixa ihop lök, vitlök, bönor, citronjuice, vinäger, vatten, salt och peppar tills du får en slät röra. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
  6. Montera wrapsen genom att bre ut ett generöst lager med bönröra. Täck med salladsblad. I mitten av wrapsen fördela belugagroddar, rödbetor och hasselnötter. Vik in den nedre kanten och rulla ihop wrapsen.
  7. Servera!
Kung Markatta Apa
Perfekt mat att ha med på utflykten!

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se