
Wraps med belugagroddar och bönröra
Dessa krispiga wraps är fyllda med belugalinsgroddar, en len bönröra med karamelliserad lök, rivna rödbetor och rostade hasselnötter. Perfekt mat att ha med på utflykten!
Ingredienser
- Groddade Belugalinser
- 1 dl Kung Markattas Hasselnötter
- 1 burk Kung Markattas Borlottibönor (alt. vita bönor)
- ¾ dl Kung Markattas Olivolja med Citronzest
- 2 gula lökar, tunt skivade
- 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 2-3 msk färskpressad citronjuice
- ½ tsk salt
- 1 msk Kung Markattas Äppelcidervinäger
- ½ dl vatten
- nymalen svartpeppar
- 3 medelstora rödbetor, skalade och rivna
- salladsblad
- 4 fullkornstortillas
Så här gör du
- Värm ugnen till 180°.
- Rosta hasselnötterna på en bakplåt i ca 11 minuter. Hacka nötterna grovt.
- Värm oljan på medelvärme i en stekpanna. Stek löken försiktigt i 8 minuter. Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 2 minuter eller tills allt har blivit karamelliserat.
- Skölj av bönorna i ett durkslag.
- I en blender mixa ihop lök, vitlök, bönor, citronjuice, vinäger, vatten, salt och peppar tills du får en slät röra. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
- Montera wrapsen genom att bre ut ett generöst lager med bönröra. Täck med salladsblad. I mitten av wrapsen fördela belugagroddar, rödbetor och hasselnötter. Vik in den nedre kanten och rulla ihop wrapsen.
- Servera!