Meny
Wraps med rödbetshummus och kryddig quinoa

Wraps med rödbetshummus och kryddig quinoa

Fyll ryggsäcken med ett gäng wraps och ge er ut på en rustik skogsutflykt! Denna rubinröda variant med rödbetshummus och en kryddig quinoa är både söt och syrlig och omåttligt populär både bland stora som små!

Ingredienser

Så här gör du

Kryddig quinoa

  1. Värm ugnen till 180° och rosta mandlarna i 11 minuter. Låt svalna och hacka grovt.
  2. Koka quinoan enligt förpackning. Häll över i en stor skål och låt svalna i 5 minuter. Skaka ihop citronjuice, olja, lönnsirap, spiskummin, timjan, salt och cayennepeppar i en glasburk.
  3. Rör ner dressingen i den varma quinoan och blanda väl. Tillsätt russin, mandlar och persilja och rör ihop.

Rödbetshummus

  1. Koka rödbetorna i vatten tills de blir mjuka. Skölj av dem i kallt vatten.
  2. Skär av toppen och gnugga därefter av skalet.
  3. Mixa ihop samtliga ingredienser tills röran blir slät. Tillsätt eventuellt mer vatten och smaka av med salt och peppar.

Wraps

  1. Fördela ett par skedar quinoa på varje tortillabröd. Toppa med rödbetshummus.
  2. Täck hummusen därefter med morotsstrimlor och spenat och rulla försiktigt ihop dina wraps genom att vika in ovan- och undersidan och rulla ihop.
  3. Rulla in i smörgåspapper och packa ner i väskan.

 

Receptet skapat av

Mat och näringslära har alltid varit min stora passion vid sidan om arkitektur. Uppväxt i Kalifornien lärde jag mig tidigt att uppskatta god och hälsosam mat baserat på färska och naturliga råvaror. Jag älskar att experimentera och upptäcka nya smaker i köket och min strävan är att på ett lustfyllt sätt utforska enkel, god och hälsosam kokkonst för stora och små.

Besök gärna lillamatderiven.blogspot.se