Meny
Nudelsallad med krispiga grönsaker 2.jpg Nudelsallad med tamarimarinerad tempeh
Kung Markatta
Testa trendiga tempeh - en fin källa till protein!

Tempeh – gott vegoprotein från bönor och ärtor

Tempeh är en spännande nyhet bland de vegetariska proteinkällorna. Ursprungligen är tempeh ett indonesiskt livsmedel som tillverkas genom fermentering av baljväxter, exempelvis sojabönor eller ärtor. I dag är tempeh på väg att bli populärt i vegetariska rätter världen över, känt för att både vara lätt att laga och en bra källa till protein. 

Precis som tofu är tempeh ett utmärkt veganskt alternativ till kött, med sin fina textur och sin mjuka, nötaktiga smak som dessutom lätt drar åt sig kryddor och marinader. Inte undra på att den blivit så populär på trendkrogarnas menykort!

Kung Markattas Tempeh finns i två varianter, en som är baserad på ärtor och en som är baserad på bondbönor. Båda kan varieras närmast i det oändliga. Tillaga tempehn genom stekning, ugnsbakning, fritering eller bara rätt ner i en gryta. Enkelt och gott!

Du kan också marinera den och låta den dra till sig fina kryddor innan du tillagar den. När sommarvärmen är här kan du till exempel lägga skivad, marinerad tempeh på grillen - smakar fantastiskt!

Testa gärna någon av våra tempeh-rätter här på sidan eller ersätt tofu med tempeh i ett av alla våra goda tofurecept

Smaklig spis!

Inspirerande recept med tempeh och tofu

Med ett par paket tempeh eller tofu i kylen kan du alltid laga något enkelt, gott och nyttigt! Här har vi listat några av våra favoritrecept.