Kung Markatta var tidigt pionjärer inom ekologiskt och har sedan 1983 arbetat med hållbara och ekologiska livsmedel. Ekologi ligger i vårt DNA och är grunden i allt vi gör!

Alla Kung Markattas produkter är ekologiska och kommer alltid vara det. Vi har alltid letat efter de bästa produkterna på marknaden och vi särskiljer oss när det kommer till kvalitet. Produkternas rena innehåll och smak är beviset på detta, vilket också gör de mer hälsosamma! Våra naturliga, hälsosamma och näringsrika livsmedel gör skillnad både för smaken och kroppen!

Omtanken för miljön finns i hjärtat av allt vi gör och det har det gjort sedan Kung Markatta startade. Det syns på våra externa kvalitetsmärkningar från KRAV, Fairtrade och Äkta vara, och det är självklart för oss att klimatkompensera alla våra transporter tillsammans med Vi-skogen. Kung Markatta tillhör sedan 2016 Midsonakoncernen. Midsona äger ett flertal företag inom hälsa och välbefinnande i Norden och jobbar för att göra det lättare för människor att leva ett hälsosammare liv. Koncernen är ledande i Norden inom naturliga och ekologiska produkter, konsumenthälsa och hälsolivsmedel. Tillsammans gör vi skillnad!

Kung Markatta blev utsett av svenska konsumenter till Sveriges grönaste varumärke i branschen, det är vi extra glada för! Vi vill inspirera till att äta bra, ekologisk mat med härliga smaker, det gör skillnad i vardagen, i maten du lagar, för din hälsa, och för världen!

hallbara_bolag.jpg

Prisade för hållbarhetsarbete

Visste du att Kung Markatta ingår i Sveriges mest hållbara bolag? För Kung Markatta har hållbarhet varit ett signum sedan starten 1983 och genomsyrat allt i verksamheten. Numera ingår Kung Markatta i Midsonakoncernen som 2023 vann titeln som börsens mest hållbara bolag inom kategorin dagligvaror.

Midsona kom även på en andraplats totalt bland alla kategorier i den årliga rankingen.

Bakom rankingen står Lunds universitet, Dagens industri och Aktuell Hållbarhet som har granskat totalt 130 svenska börsbolags hållbarhetsarbete med fokus på risk och styrning och som i år har fokuserat på CSRD/ESRS, EU:s taxonomi och biologisk mångfald.