Meny

Jordens viktigaste märkningar

Alla våra produkter är ekologiska. Det betyder att de är rena, naturliga och fria från onaturliga tillsatser och besprutningar.

Men vi ger oss inte där. Eftersom vi åker världen över för att ta hem de bästa ekologiska varorna vi kan hitta, klimatkompenserar vi för alla transporter. På så sätt behöver du inte välja mellan ekologiskt och närodlat. Nästan alla våra livsmedel är KRAV-märkta och produkter från utvecklingsländer, som socker, kakao och te, är Fairtrademärkta. Läs mer här nedan om våra märkningar och handla med gott samvete.

 

KRAV - Sveriges mest kända miljömärkning för mat. En ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.
EU-Ekologisk - EU har gjort ett gemensamt regelverk för hela EU för vad som får kallas ekologiskt. Produkter som bär detta märke är ekologiska och certifierade av en annan kontrollorganisation än KRAV.
Fairtrade - En oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra arbets- och levnadsvillkor.
Ä-märket - Märkningen står för ”Äkta vara” och drivs av föreningen med samma namn och är till för att underlätta för dig som vill ha livsmedel utan tillsatser.
Klimatkompenserat - Kung Markattas egen symbol för att visa att vi klimatkompenserar för våra transporter. Du ska inte behöva välja mellan ekologiskt och närproducerat.

 

KRAV - för ett himla liv!

Det börjar med Fairtrade: