Meny

Ologiska bekämpningsmedel

Det är väl egentligen ingen som vill stoppa i sig mat med spår av kemikalier. Ändå utsätts du för skadliga ämnen varje dag genom maten du äter. För att den är besprutad med bekämpningsmedel.

Vi vet inte än vad det betyder för vår hälsa, om till exempel den ökade cancer- och adhd-statistiken kan bero på det vi äter. Endosulfan och Permethrin är bara två av alla giftiga bekämpningsmedel som används i vissa länder för att bespruta konventionella odlingar. Rester av dessa och andra skadliga ämnen kan finnas kvar i maten vi äter. Det känns inte så roligt.

Russin utan bekämpningsmedel är logiskt

Men du kan själv minska antalet kemikalier du får i dig genom att byta ut några matvaror till ekologiska. Visst, det kostar lite mer för att det är dyrare att framställa, men de är helt fria från bekämpningsmedel. När andra använder konstgödsel för att det ska gå snabbt, får ekologiska grödor växa i egen takt. När andra använder kemikalier för att motverka ogräs, så harvar, plöjer och täcker våra ekologiska odlare marken istället. Och ju fler vi blir som äter ekologiskt desto billigare kommer dessa varor bli i framtiden.

För oss är det logiskt att våra produkter ska vara så rena som möjligt. Därför är inga av våra livsmedel besprutade.

Tänk logiskt. Tänk eko-logiskt.