Kycklinggryta med broccoli och kokosmjölk

Huvudrätt
Antal personer: 6

Ingredienser

6 portioner Kung Markatta jasminris
900 g kycklingbröstfilé, tinad
450 g broccolibuketter, halvtinade
1 burk à 400 g Kung Markatta små vita bönor
400 ml Kung Markatta kokosmjölk
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk Kung Markatta olivolja
5 dl Kung Markatta umami buljongtärning (vatten + 1 buljongtärning)
4 msk Kung Markatta dijonsenap
Salt och peppar
Eventuellt 1 msk majsstärkelse + 1 ½ msk vatten för redning

DEKORATION

Färsk koriander
Sesamfrön

Instruktioner

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Strimla kycklingen.
Skala och finhacka vitlöken.
Hetta upp olivolja i en gryta och bryn kycklingstrimlorna.
Tillsätt vitlök och fräs ihop i 5 minuter.
Tillsätt vatten, buljongtärning, kokosmjölk, dijonsenap och broccolibuketter.
Sjud i ca 20 minuter.
För krämigare konsistens, blanda majsstärkelse med vatten och rör ner i grytan under omrörning.
Vänd ner de vita bönorna, rör om och smaka av.
Salta, peppra och tillsätt eventuellt lite mer dijonsenap för mer sting.

SERVERING

Toppa grytan med sesamfrö och färsk koriander.
Servera med nykokt jasminris

Relaterade produkter

Liknande recept