Meny
bananglass-huvudbild.jpg Bananglass med blåbär & jordgubbar
Kung Markatta
Här hittar du våra bästa hemlagade ekologiska glassar att svalka dig med i sommar!

Hemgjord ekologisk glass

Äntligen är sommaren här! Och om du en varm och skön sommardag känner suget efter något sött och fräscht, så finns det väl inget bättre än att njuta av en läskande och svalkande glass.

Är glassen dessutom är både hemmagjord och ekologisk, kan vi lova att njutningen blir ännu större. Att svänga ihop en smarrig hemmagjord pinnglass, mjukglass, isglass eller sorbet är inte alls svårt. Det går utmärkt att göra egen glass utan glassmaskin, men ha gärna en mixerstav nära till hands. Glasspinnar och glassformar kan du hitta på närmsta hobbybutik.

Vi bjuder här på ekologiska glassrecept som passar för hela familjen, några med lite mer vuxen smak och några med mer barnslig smak. Glass med naturliga färger och med sötma och smak från frukter, bär och kakao. Här hittar du flera recept på veganglass, nicecream, och en mangosorbet du svänger ihop på tre ögonblick. Här finns glass utan tillsatt socker och utan mejeriprodukter. Ispinnen på röd grapefrukt och hallon är en av vara favoriter, nästan omöjligt att bara äta en! Söker du en lite lyxigare glassdessert, så är granitén på vår mousserande äppelmust ditt självklara val.

Gemensamt för alla glassar är att de innehåller ett fåtal ingredienser, har rena och äkta smaker och naturligtvis – att de smakar riktigt, riktigt gott. Så som glass ska göra. Testa själv!

Picknick & Utflykt Picknick & Utflykt

Våra bästa glassrecept

Oavsett vad för glass du är sugen på kommer du kunna hitta inspiration här. Vi har samlat våra bästa recept för en garanterat smaskig hemmagjord glass i sommar.

Insköpslista för svalkande glassar