Kung Markatta var pionjärer inom ekologiskt och har sedan 1983 arbetat med hållbara ekologiska livsmedel. Vår mission är att erbjuda hälsosamma, naturliga och näringsrika livsmedel och att inspirera till att äta bra mat med härliga smaker.

Vi ÄLSKAR att ekologiskt blivit allt mer populärt med åren. Men för oss är ekologi och hållbarhet mer än en trend. Omtanke för miljön finns i hjärtat av allt vi gör och det har det gjort sedan vi startade. Därför blev vi lite extra glada när vi nyligen utsågs till Sveriges grönaste varumärke i branschen, av svenska konsumenter.

Vi är stolta över att alla våra produkter är ekologiskt odlade och framtagna med kärlek. Det tycker vi känns i smaken också. Så tack för att du väljer ett ekologiskt hållbart alternativ i vardagen. Tillsammans gör vi skillnad.

Vi har ett stort sortiment av produkter av riktigt hög kvalitet och som transporterats på miljösmarta sätt. Därför är det även självklart för oss att vi klimatkompenserar alla våra transporter. Detta gör vi tillsammans med Vi-skogen!

Kung Markatta är ett varumärke som tillhör Midsona Sverige, som är en del av Midsonakoncernen. Midsona äger ett flertal företag inom hälsa och välbefinnande i Norden och övriga Europa.

hallbara_bolag.jpg

Prisade för hållbarhetsarbete

Visste du att Kung Markatta ingår i Sveriges mest hållbara bolag? För Kung Markatta har hållbarhet varit ett signum sedan starten 1983 och genomsyrat allt i verksamheten. Numera ingår Kung Markatta i Midsonakoncernen som i november 2020 vann titeln som börsens mest hållbara bolag inom kategorin dagligvaror.

"Vi är stolta att ta emot priset i kategorin dagligvaror där vi tävlar mot jättarna i branschen. Hela vår strategi och affärsidé bygger på en passion för hälsosam, naturlig och hållbar mat, vilket gör hållbarhet till en väl integrerad del av vår verksamhet. För att ligga i framkant lägger vi dessutom stora resurser på hållbarhetsarbetet och är mycket glada att det uppmärksammas”, sa Peter Åsberg, koncernchef för Midsona.

Rankningen utförs av Lunds universitet och priset delas ut av tidningarna Dagens industri och Aktuell hållbarhet. Midsona delade förstaplatsen med ytterligare två bolag i kategorin, klicka på länken nedan för att läsa mer om priset. Här hittar du mer information om våra hållbarhetsmål.