Kung Markatta har arbetat med ekologiska livsmedel sedan 1983. I vårt sortiment hittar du produkter av riktigt hög kvalitet, som transporterats på miljösmarta sätt och som är framtagna under goda arbetsförhållanden. Vi erbjuder allt från bra skafferi- och basvaror till roliga smaksättare och innovativa nischprodukter. Den riktigt goda maten är ekologisk!

Kung Markatta är ett varumärke som tillhör Midsona Sverige, som är en del av Midsonakoncernen. Midsona äger ett flertal företag inom hälsa och välbefinnande i Norden och övriga Europa.

Är det billigt så kostar det!

Tillsammans står vi inför stora utmaningar. Världen behöver förändring men det krävs mod att byta kurs.

Alla som vågar kan bidra till en godare värld, och vi på Kung Markatta vågar. Det har vi gjort sen starten 1983. Vi var pionjärer inom ekologi, utmanade tidigt branschen med Krav, Äkta Vara, Fairtrade och klimatkompensation. Och vi ligger gärna steget före, som när vi introducerade quinoa tio år för tidigt eller skuggades och förhördes av tullen då vi ville importera miso och torkade alger. Vi nöjer oss inte förrän vi hittat de finaste råvarorna och framställt de renaste och godaste produkterna. Och vi ger aldrig upp, utan fortsätter blicka framåt genom att ständigt leta efter nya hållbara lösningar.

Vårt arbete kostar, men det är det värt. Allting har ett pris och ekologi och sociala rättigheter är inte gratis. Fast det säger väl sig självt? Att är det billigt så får någon annan betala priset. 

 

Alltid mer på köpet

Vi kämpar för mycket mer än bara ekologi. Mänskliga rättigheter, socialt ansvar och renare grundvatten till exempel.

Vissa undrar varför våra produkter kostar som de gör. Därför är det viktigt att berätta vad vi faktiskt uträttar. Att social rättvisa och klimatarbete går hand i hand. Och att riktigt god mat också handlar om riktigt gott samvete. Av den anledningen jobbar vi med en rad märkningar som tar ansvar för hela produktionskedjan. Läs mer om våra märkningar här. 

Vill du hjälpa oss i kampen för en godare värld? Det är i vardagen det händer, bland kastruller och dagishämtningar, tvättider och jobbmöten. Och i affären, när du handlar din middag. Med våra produkter kan du göra skillnad. 

Innovation och ekologi

Hos oss på Kung Markatta har innovation och ekologi alltid gått hand i hand. Här kan du läsa mer om vårt arbete.