Se upp för alla fallgropar när du handlar

En ny dag innebär ett nytt försök. Du försöker slänga rätt burk i rätt sorteringskärl. Du försöker resa klimatsmart men innerst inne vet du inte riktigt vad det betyder. Du försöker ta vara på gårdagens rester bara för att halvvägs bli osäker på om man får värma plastlådan i mikron. På vägen hem försöker du handla mat som är bra för hälsan, planeten och djuren. För guds skull, glöm inte djuren. Det är helt enkelt lätt att få dåligt samvete och svårt att undvika fallgropar.

På Kung Markatta har vi brytt oss om mat sedan 1983. Det innebär att vi bara har ekologiska produkter utan onödiga tillsatser. Men framförallt betyder det att du inte behöver dechiffrera någon obskyr innehållsförteckning eller oklar hållbarhetspolicy. Du behöver heller inte göra en livscykelanalys för varje produkt du stoppar i matkorgen. Många säger att det inte finns några genvägar. Vi håller inte med.

För det ska inte vara några konstigheter att välja rätt.

Välj oss om du känner dig korkad

Att kalla potentiella kunder för korkade är kanske inte så klokt. Men vore det inte ännu mer korkat att anta att människor alltid fattar sina smartaste beslut när dom handlar? Särskilt när det kryllar av komplicerade märkningar och luddiga budskap. För att inte tala om alla svårbegripliga innehållsförteckningar.

På Kung Markatta krånglar vi inte till det. Vårt utbud består av 100% ekologisk mat utan onödiga tillsatser. Därför gör det ingenting om du inte orkar tänka på klimatpåverkan, hälsoaspekter eller lusläsa på varje förpackning du stoppar ner i korgen. För det ska inte vara en hel vetenskap att handla bra mat.

Hållbarhetspolicys. Klimatmål. CSR-strategier.

 Det finns många löften där ute om hur företag ska hjälpa till att rädda världen. I vårt fall krånglar vi inte till det. Vi har lovat samma sak sedan 1983:
100% ekologisk mat utan onödiga tillsatser.

Men hur gör det skillnad för planeten då?
Jo, det är ganska enkelt egentligen. En ekologisk odling innebär att vi inte använder konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det i sin tur gör att vi slipper massa gifter i naturen, vilket gör att bina inte dör, vilket gör att växter kan frodas, vilket gör att vi får en rikare miljö, vilket gör att planeten mår bättre, vilket gör att vi mår bättre. Ja, du fattar. Och allt tack vare 100% ekologiskt. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

Ta genvägen till en god handling

Vill du ändå veta mer?

Läs mer hur vi jobbar med hållbar mat, ansvarsfulla inköp eller våra produkter på länkarna nedan.