Vi har ekologiskt i vegohyllan!

Under parollen #byttilleko samlar Naturskyddsföreningen in namnunderskrifter för att förmå de fem största producenterna av vegetarisk mat att ta fram ekologiska alternativ. ”Att äta mer vegetariskt gör stor skillnad för klimatet och människors hälsa. Men det är lika viktigt att välja ekologiskt för att bromsa förlusten av biologisk mångfald, stoppa övergödningen, minska spridningen av skadliga kemikalier och hejda utarmningen av våra jordar.” skriver Naturskyddsföreningen.

För oss på Kung Markatta har ekologiskt varit en självklarhet ända sedan vi grundades och vi tar i rask takt fram nya vegetariska och veganska rätter som är så goda att även inbitna köttätare ska uppskatta dem.

- Vi vill underlätta för konsumenter att tillaga och njuta av en vegetarisk, hälsosam och god måltid, som är enkel att tillaga! Vi kompromissar aldrig på att alltid vara ekologiska, säger Anna Lindholm, Nordic brand manager för Kung Markatta.

    Sveriges grönaste varumärke

    2021 utsågs Kung Markatta till Sveriges grönaste varumärke i en undersökning av Differ. Kung Markatta har drygt 200 ekologiska produkter i sortimentet med alltifrån linspasta till jordnötssmör och rödbetsjuice. Anna Lindholm, Nordic Brand Manager för Kung Markatta, räknar med att ännu mer eko-vego från Kung Markatta hamnar på butikshyllorna framöver.

    - Till dig som konsument vill vi gärna uppmuntra att fråga efter ekologiskt nästa gång du är och handlar. Då blir det lättare för alla som vill äta mer växtbaserat och eko!