Meny

Klimatsmart grillskola ska få svenskarna grönare vid grillen

Klimatsmart grillskola ska få svenskarna grönare vid grillen

Kunskap om vegetarisk grillning är nyckeln till att få fler att välja grönt även när det är sommar och grilltider. Därför lanserar nu Kung Markatta en klimatsmart grillskola, fylld med kunskap och inspiration. Alla tips och recept är framtagna av Malin Persson.

Att minska sin köttkonsumtion är en av de största klimatinsatserna man kan göra som privatperson. Och även om intresset för vegetarisk kost ökar, så väljer många fortfarande kött när det är läge att ta fram grillen.

Kung Markatta som vill hjälpa fler att äta hållbart och ekologiskt lanserar nu en klimatsmart grillskola, fylld av inspiration och tips för att få fler att bli grönare vid grillen. Alla tips och recept är framtagna av Malin Persson, programledare för Trädgårdstider på SVT och bloggare på Elle.

"Hoppas många fler blir grönare vid grillen"

Kung Markatta har över 260 ekologiska produkter i sitt sortiment. Kung Markatta arbetar även med Fairtrade och klimatkompenserade transporter.

- Kung Markatta står för den riktigt goda maten, det vill säga mat som både smakar gott och gör gott. Det går att grilla fantastiskt gott utan kött, och nu hoppas vi att många fler väljer att bli grönare vid grillen.

Maria Andersson, brand manager Kung Markatta

Jag ser bara fördelar med att äta vegetarisk mat. Äta grönt gör inte bara kroppen och miljön glad, utan även plånboken.

Malin Persson, programledare och bloggare

Alla recept finns på kungmarkatta.se/grillskolan där det även finns möjlighet att testa sina gröna färdigheter i ett quiz och vinna fina priser.

För mer information, kontakta:

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta, Midsona Sverige AB

0705 98 77 71

maria.andersson@midsona.se

Med vegoprodukter från Kung Markatta fixar du middagen på en kvart

Med vegoprodukter från Kung Markatta fixar du middagen på en kvart

Hur får man ihop ekvationen med goda vegetariska middagar mitt bland dagishämtningar och kvällsaktiviteter? För många familjer kan det vara en av vardagens ständiga utmaningar. Nu har ekologiska Kung Markatta tagit fram vegetariska produkter som gör det lätt att äta rätt.

Långkok och surdegsbröd i all ära, vissa dagar kan det vara hopplöst att hinna laga god, näringsrik mat från grunden. Nu lanserar Kung Markatta en genväg med fyra ekologiska, vegetariska produkter som passar hela familjen. I butikernas kyldiskar finns ekologiska vegonuggets, vegostrimlor och rökta och milda vegokorvar som är en fin hjälp för att få till snabblagade rätter under intensiva vardagskvällar.

Riktigt god panikmat, helt enkelt.

- Vi vill underlätta för de tillfällen när man inte riktigt har tid att laga mat från grunden, men ändå vill äta god och bra mat. Våra kylda korvar, strimlor och nuggets är veganska, lättlagade och passar perfekt även i mer barnvänliga rätter, säger Maria Andersson, brand manager på Kung Markatta.

Ekologiska vardagsrecept du fixar på en kvart

Kung Markatta har tillsammans med Köket.se tagit fram femton vegetariska recept för det nya sortimentet. Alla är enkla att laga till hemma på spisen och de flesta går faktiskt att svänga ihop på bara en kvart.

- Vi ser det här som ett bra komplement till våra övriga 270 ekologiska produkter. Och vi tycker det är positivt om vi kan göra det enklare för människor att laga vegetariskt även mitt i veckan, säger Maria Andersson. 

Produkterna finns i kyldiskarna hos välsorterade Coop- och Icabutiker.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook