Meny

Med vegoprodukter från Kung Markatta fixar du middagen på en kvart

Med vegoprodukter från Kung Markatta fixar du middagen på en kvart

Hur får man ihop ekvationen med goda vegetariska middagar mitt bland dagishämtningar och kvällsaktiviteter? För många familjer kan det vara en av vardagens ständiga utmaningar. Nu har ekologiska Kung Markatta tagit fram vegetariska produkter som gör det lätt att äta rätt.

Långkok och surdegsbröd i all ära, vissa dagar kan det vara hopplöst att hinna laga god, näringsrik mat från grunden. Nu lanserar Kung Markatta en genväg med fyra ekologiska, vegetariska produkter som passar hela familjen. I butikernas kyldiskar finns ekologiska vegonuggets, vegostrimlor och rökta och milda vegokorvar som är en fin hjälp för att få till snabblagade rätter under intensiva vardagskvällar.

Riktigt god panikmat, helt enkelt.

- Vi vill underlätta för de tillfällen när man inte riktigt har tid att laga mat från grunden, men ändå vill äta god och bra mat. Våra kylda korvar, strimlor och nuggets är veganska, lättlagade och passar perfekt även i mer barnvänliga rätter, säger Maria Andersson, brand manager på Kung Markatta.

Ekologiska vardagsrecept du fixar på en kvart

Kung Markatta har tillsammans med Köket.se tagit fram femton vegetariska recept för det nya sortimentet. Alla är enkla att laga till hemma på spisen och de flesta går faktiskt att svänga ihop på bara en kvart.

- Vi ser det här som ett bra komplement till våra övriga 270 ekologiska produkter. Och vi tycker det är positivt om vi kan göra det enklare för människor att laga vegetariskt även mitt i veckan, säger Maria Andersson. 

Produkterna finns i kyldiskarna hos välsorterade Coop- och Icabutiker.

Kung Markatta kampanjar för god vardags(kli)mat

Kung Markatta kampanjar för god vardags(kli)mat

Kung Markatta lanserar nu Klimatkampen, ett initiativ som ska få fler att äta mer vegetariskt även i vardagen. Bakgrunden är det faktum att 8 av 10 av svenskarnas vardagsfavoriter innehåller kött*. Klimatkampen går ut på att hitta en ny god favoriträtt som är lätt att laga, ekologisk och vegetarisk.

Enligt Livsmedelsverkets senaste matvaneundersökning äter vi ungefär 50-55 kg kött per person och år i Sverige. Intresset för vegetarisk kost ökar**, men när det kommer till vardagsmat så är det fortfarande kött som dominerar och ingår i 8 av 10 rätter på topplistan.***

Med initiativet Klimatkampen vill Kung Markatta inspirera fler att prova på vegetariskt, även i vardagen. Fyra populära matkreatörer har fått till uppgift att presentera vars två recept på riktigt goda vardagsrätter som är vegetariska, ekologiska och lätta att laga. Genom en publik omröstning så hoppas Kung Markatta nu kunna utse (minst) en ny rätt som skall ta plats i toppen när svenska folket listar sina vardagsfavoriter 2018.

- Det finns så mycket god och lättlagad vegetarisk mat och vi vet att många vill äta mer vegetariskt i vardagen.Men när det ska gå fort och alla skall tycka om maten är det lätt att falla tillbaka på sina beprövade favoriter så som köttfärssås och spaghetti, kyckling eller falukorv. Med Klimatkampen vill vi slå ett slag för riktigt god vardags(kli)mat - ekologisk, vegetarisk och lätt att laga.

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta

Alla recept och omröstningsfunktion finns på www.kungmarkatta.se/klimatkampen

På denna kampanjsida finns det även möjlighet för konsumenterna att komma med egna tips på hur de gör för att få in mer vegetarisk kost i vardagen.

Deltagande matkreatörer är:

  • Diadonna
  • Krickelin
  • Malin Persson
  • Mokkasin

För mer information, kontakta:

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta,

0705 98 77 71,

maria.andersson@midsona.se

* https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/miljo/miljosmarta-matval2/kott

** https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/vegetarisk-mat-for-vuxna

*** http://www.foodfriends.se/wp-content/uploads/2017/04/Matrapport_2017_web.pdf

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook