Meny

Kung Markatta kampanjar för god vardags(kli)mat

Kung Markatta kampanjar för god vardags(kli)mat

Kung Markatta lanserar nu Klimatkampen, ett initiativ som ska få fler att äta mer vegetariskt även i vardagen. Bakgrunden är det faktum att 8 av 10 av svenskarnas vardagsfavoriter innehåller kött*. Klimatkampen går ut på att hitta en ny god favoriträtt som är lätt att laga, ekologisk och vegetarisk.

Enligt Livsmedelsverkets senaste matvaneundersökning äter vi ungefär 50-55 kg kött per person och år i Sverige. Intresset för vegetarisk kost ökar**, men när det kommer till vardagsmat så är det fortfarande kött som dominerar och ingår i 8 av 10 rätter på topplistan.***

Med initiativet Klimatkampen vill Kung Markatta inspirera fler att prova på vegetariskt, även i vardagen. Fyra populära matkreatörer har fått till uppgift att presentera vars två recept på riktigt goda vardagsrätter som är vegetariska, ekologiska och lätta att laga. Genom en publik omröstning så hoppas Kung Markatta nu kunna utse (minst) en ny rätt som skall ta plats i toppen när svenska folket listar sina vardagsfavoriter 2018.

- Det finns så mycket god och lättlagad vegetarisk mat och vi vet att många vill äta mer vegetariskt i vardagen.Men när det ska gå fort och alla skall tycka om maten är det lätt att falla tillbaka på sina beprövade favoriter så som köttfärssås och spaghetti, kyckling eller falukorv. Med Klimatkampen vill vi slå ett slag för riktigt god vardags(kli)mat - ekologisk, vegetarisk och lätt att laga.

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta

Alla recept och omröstningsfunktion finns på www.kungmarkatta.se/klimatkampen

På denna kampanjsida finns det även möjlighet för konsumenterna att komma med egna tips på hur de gör för att få in mer vegetarisk kost i vardagen.

Deltagande matkreatörer är:

  • Diadonna
  • Krickelin
  • Malin Persson
  • Mokkasin

För mer information, kontakta:

Maria Andersson, Brand Manager Kung Markatta,

0705 98 77 71,

maria.andersson@midsona.se

* https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/miljo/miljosmarta-matval2/kott

** https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad-och-matvanor/vegetarisk-mat-for-vuxna

*** http://www.foodfriends.se/wp-content/uploads/2017/04/Matrapport_2017_web.pdf

Kung Markatta lanserar japanska ekologiska nyheter

Kung Markatta lanserar japanska ekologiska nyheter

Under hösten tar Kung Markatta det japanska köket ett steg närmare Sverige genom lansering av bland annat Äkta Japansk Tamari, två varianter av Miso samt Silkestofu.

"Det japanska köket har haft ett uppsving och upptäcks av allt fler personer. De flesta av de japanska produkter vi lanserar nu har mycket umamismak och kan användas till traditionella japanska rätter, men även för att förnya rätter som vi lagar mer frekvent. Mison är till exempel en riktig smakförhöjare i soppor och silkestofun kan ersätta mejeriprodukter i efterrätter och smoothies," säger Maria Andersson, Brand Manager på Kung Markatta.

Att producera smaksättarna enligt traditionell japansk metod innebär att många aktiva enzymer, proteiner och fibrer bibehålls.

"Vår Rårismiso tillverkas enligt äkta traditionell japansk metod, där hela sojabönor fermenteras under lång tid tillsammans med Koji, som är en slags svampkultur. Den är opastöriserad vilket gör att den innehåller aktiva enzymer samt protein och fibrer," berättar Ingrid Herdmo, Product Innovation Manager på Kung Markatta.

I det japanska sortimentet kommer miso i två varianter, en Rårismiso och en Vit Miso. Till detta lanseras Silkestofu, Äkta Japansk Tamari och Svarta Sesamfrön.

Utöver det japanska sortimentet lanserar Kung Markatta även en Sambal oelek. Nyheterna beräknas finnas i välsorterade livsmedelsbutiker inom dagligvaruhandeln i slutet av september.

Kontakta Maria för info om produkter och bilder för varumärket Kung Markatta.
Maria Andersson
Brand Manager Kung Markatta
Kung Markatta
maria.andersson@midsona.se
070-598 77 71

 

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook