Meny

Nyhet! Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Nyhet! Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade dryckerna i livsmedelsbutikerna och lanserar tre produkter som samtliga är ekologiska. Nyheterna mandeldryck, sojadryck och kokosdryck är veganska och utan tillsatt socker.

- När man väljer våra växtbaserade drycker kan man lita på att de alltid är ekologiska, säger Maria Andersson, brand manager för Kung Markatta.

Utbudet av växtbaserade drycker har vuxit på senare år, men merparten av produkterna är konventionellt producerade. Ekologiska varumärket Kung Markatta lanserar nu mandel-, soja- och kokosdryck som alla är framtagna ekologiskt, med klimatkompenserade transporter och märkningar som KRAV och Ä-märket.

- Vi har ändå sedan vi grundades 1983 prioriterat vegetariska produkter. Nu ser vi att vegetariskt verkligen har slagit igenom i matlagningen i Sverige och intresset ökar även för drycker som kommer från växtriket. Då vill vi finnas där som ett självklart ekologiskt alternativ för konsumenterna, säger Maria Andersson, brand manager för Kung Markatta.

Guldlatte och overnight oats

De nya produkterna är goda att dricka precis som de är och de passar även perfekt till exempelvis smoothies, guldlatte, overnight oats och chiapudding.

  • Mandeldrycken har en mild smak av rostade mandlar, ekologiskt odlade i Italien. KRAV-märkt. 
  • Kokosdrycken har en fin smak av kokos och ris bidrar med en naturlig sötma som framhäver kokossmaken.
  • Sojadrycken är gjord på ekologiskt odlade sojabönor från Italien och har med sin neutrala smak många användningsområden i köket. KRAV- och Ä-märkt.

De växtbaserade dryckerna finns i livsmedelsbutikernas hyllor med kolonialvaror och behöver inte kylförvaras före öppnandet. Du hittar dem från vecka 7 hos Axfood, Bergendahls samt välsorterade livsmedelsbutiker inom dagligvaruhandeln.

Pris i butik: Ekologisk Mandeldryck ca 22,90 kronor, Ekologisk Sojadryck ca 20,00 kronor, Ekologisk Kokosdryck ca 24,00 kronor.

Alla kategorier

Arkiv

Kung Markatta på Twitter

Kung Markatta på Facebook