Meny
kung markatta picknick Picknickpajer med medelhavstouch
Kung Markatta
Äntligen dags för picknick! Här finns allt du behöver veta för en lyckad utflykt.

Jordens godaste picknick!

När träden blir gröna och solen kikar fram är det dags att fylla picknickkorgen med pajer, sallader och smoothies och bege sig ut i naturen. Och det får gärna gå snabbt att packa ihop picknickmaten. Med lite förberedelser kan du enkelt skapa en god, hälsosam och ekologisk picknickkorg som passar alla.

Vi har tagit fram våra bästa recept för en lyckad matsäck. Allt från nyttiga lunchrecept, uppfriskande mellanmål, sötsaker till kaffet till grillade läckerheter. Här hittar du fantastiskt goda picknickrecept för alla tillfällen!

Tips för en lyckad picknick!

När vi ska bege oss ut på en spontan utflykt får det gärna gå snabbt och smidigt att fixa ihop picknickmaten. Det är då smart att ha tänkt igenom innan, så att det finns bra grejer hemma. Med lite förberedelser och rätt ingredienser i kylskåpet kan du enkelt skapa en fräsch och god picknickkorg som passar alla.

Blanda salladen på plats

Genom att blanda salladen på plats kan alla skapa sin egen sallad efter smak och tycke. Ta med en stor grönsallad som bas och flera små burkar med bitar av kyckling, kokt ägg, kallrökt lax, bulgur osv. Packa en separat burk med vinägrett. 

Vardagslyxig plockmat

Plockmat är alltid trevligt på en picknick. Förbered gurkstavar, äppelbitar, körsbärstomater och osttärningar. En sås med crème fraiche blandat med Kung Markattas olivkräm eller basilikapesto passar perfekt att dippa grönsakerna i. 

Smaksätt vattnet själv

När det gäller dryck svalkar vanligt vatten bäst. Smaksätt gärna vattnet själv med frysta hallon, lingon, skivor av gurka eller med vår ekologiska pressade lime.

Frukt och bär, enklaste desserten

Färska frukter och sommarbär är alltid ett uppskattat inslag på picknicken. Ta gärna med rostade kokosflingor som du låter var och en doppa sina frukter i.

Bjud in till grillpicknick

Grillpicknick är väldigt trevligt varma sommarkvällar. Ta med en grillhink och kör grilltema fullt ut. Inled måltiden med grillade grönsaker med dipp följt av grillad lax, tofu eller kyckling serverat med en stor sallad. Avsluta måltiden med fruktspett som får tillagas på den sista glöden och servera med en klick vispgrädde smaksatt med vaniljpulver.

Bubblande nyhet från Kung Markatta Bubblande nyhet från Kung Markatta

Våra bästa picknickrecept

Oavsett vad för utflykt du planerar att göra kommer du kunna hitta inspiration här. Vi har tagit fram våra bästa recept för en garanterat smaskig sommarpicknick.

Våra bästa produkter för en lyckad picknick