Kung Markattas ekologiska Extra Grovt Rågbröd bakas på ekologiskt fullkornsmjöl. Hela rågkärnan används vilket ger ett extra näringsrikt mjöl och en hög andel kostfiber.
För att bevara näring och ge brödet den karaktäristiska mörka färgen används en unik tillagningsmetod där brödet bakas med ånga under låg temperatur i hela 20 timmar. Brödet är kraftfullt och smakrikt att äta som det är, men prova gärna även att rosta brödet och avnjut med ditt favoritpålägg, som en god start på dagen, eller som ett mättande mellanmål.
Ingredienser: FULLKORNSRÅGMJÖL*(60 %), vatten, KORNMALTSEXTRAKT*,
havssalt, jäst.
* = KRAV-ekologisk ingrediens. Kan innehålla spår av mjölk
(inkl. laktos),sesamfrön och
valnöt.
Allergener |
Spannmål som innehåller gluten* |
Spår av |
Mjölk*, Sesamfrön*, Valnöt |
Märkningar (klicka för mer info)
Innehåll per 100 gram
Energi (joule) |
800 kJ |
Energi (kalorier) |
190 kcal |
Fett |
1,3 g |
Varav mättat |
0,2 g |
Kolhydrater |
35 g |
Varav socker |
4,8 g |
Fibrer |
11 g |
Protein |
4,6 g |
Salt |
1,5 g |