Kokosgrädde

Ekologisk Krämig Laktosfri
Kung Markattas kokosgrädde har en fetthalt på 22% och är en fetare variant av kokosmjölk. Kung Markattas ekologiska kokosgrädde tas fram genom att kokosfruktköttet från ekologiskt odlade kokosnötter pressas och sedan blandas med vatten för att uppnå den rätta krämigheten. Använd kokosgrädde för smaken och krämigheten i grytor, soppor, såser och efterrätter. Skaka burken väl innan användning. Vill du ha en lättare variant så prova vår kokosmjölk.

Innehåll

Ingrediens: Kokosnöt* (80%), vatten. *=KRAV-ekologisk ingrediens. Kokosnöt: Fairtrade-ingrediens från Fairtrade-certifierade producenter. Totalt 100%, exkluderat vatten.

Märkningar (klicka för mer info)

Information

Artikelnr 1231807

Innehåll per 100 milliliter

Energi (joule) 900 kJ
Energi (kalorier) 220 kcal
Fett 22 g
Varav mättat 19 g
Kolhydrater 2 g
Varav socker 1,8 g
Protein 2,6 g
Salt 0,01 g
Kalcium 18 Milligram

Frågor och svar

Om man öppnar en burk som tex varit i kyl eller i ett kallt skafferi så kommer produkten att vara mer skiktad dvs vatten för sig och kokosfett för sig. Eftersom kokosfettet då är stelnat.
Vår Kokosgrädde/Kokosmjölk kan i vissa fall upplevas som grynig. Detta beror på att vi inte tillsätter emulgeringsmedel. Därför kan det hända att kokosmjölken/kokosgrädden koagulerar när det utsätts för värmebehandlingen vid 125 C. De koagulerade partiklarna är geléartade och kan ha ett gråaktigt utseende. Produkten förvärms för att försöka minimera gelébildning. Det är inget fel på produkten utan ett naturligt fenomen. Gelépartiklarna ska försvinna när produkten omrörs och skakas väl. Om vi tillsätter emulgeringsmedel till produkten försvinner problemet. Men vi vill bevara produktens naturliga egenskaper och har därför valt att inte tillsätta emulgeringsmedel.
Kung Markattas konservburkar är bisfenolfria sedan 2014/2015.

Liknande produkter

Återförsäljare