Kokosmjölk

Ekologiskt Inga tillsatser Till matlagning
Kung Markattas ekologiska Kokosmjölk tas fram genom att kokosfruktköttet från ekologiskt odlade kokosnötter pressas och sedan blandas med vatten för att uppnå den rätta krämigheten.
Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket och används bland annat i curryrätter, soppor, såser och grönsaksrätter. Om du vill ha en lättare variant kan du själv spä ut den med mer vatten. Ren kokosmjölk kan också frysas in.

Innehåll

Ingredienser: kokosnötsextrakt* (60 %), vatten. * = KRAV-ekologisk ingrediens. KRAV-certifieringen verifierad av Kiwa.

Märkningar (klicka för mer info)

Information

Artikelnr 1231802
Storlek 400 ml

Bra att veta: Det är alltid innehållsförteckningen och näringstabellen på förpackningen som gäller.

Innehåll per 100 milliliter

Energi (joule) 690 kJ
Energi (kalorier) 170 kcal
Fett 17 g
Varav mättat 16 g
Kolhydrater 1,7 g
Varav socker 1,6 g
Protein 2 g
Salt 0,01 g

Frågor och svar

Om man öppnar en burk som tex har varit i kylen eller i ett kallt skafferi så kommer produkten att vara mer skiktad dvs vatten för sig och kokosfett för sig. Detta beror på att kokosfettet då har stelnat.
Vår kokosgrädde/kokosmjölk kan i vissa fall upplevas som grynig. Detta beror på att vi inte tillsätter emulgeringsmedel. Därför kan det hända att kokosmjölken/kokosgrädden koagulerar när den utsätts för värmebehandlingen vid 125 C. De koagulerade partiklarna är geléartade och kan ha ett gråaktigt utseende. Produkten förvärms för att försöka minimera gelébildning. Det är inget fel på produkten utan ett naturligt fenomen. Gelépartiklarna ska försvinna när produkten omrörs och skakas väl. Om vi tillsätter emulgeringsmedel till produkten försvinner problemet. Men vi vill bevara produktens naturliga egenskaper och har därför valt att inte tillsätta emulgeringsmedel.
Kung Markattas konservburkar är bisfenolfria sedan 2014/2015.

Liknande produkter

Relaterade recept

Återförsäljare