Mandelmjöl

Ekologiskt Glutenfritt
Kung Markattas ekologiska mandelmjöl är gjort på blancherade och finmalda ekologiska sötmandlar. Det ger mjölet en neutral smak som passar till olika typer av bakning eller för att exempelvis göra smoothien matigare. Mjölet innehåller gott om nyttiga fetter samt protein och endast en låg mängd kolhydrater. Vill du prova att byta ut ditt vanliga mjöl mot mandelmjöl när du bakar eller lagar mat? Tyvärr är det inte så enkelt att man bara kan ta ett recept och byta ut mängden "vanligt mjöl" mot samma mängd mandelmjöl. Nötmjöl innehåller inte gluten och binder därmed inte ihop kakor och andra bakverk lika bra som vanligt mjöl gör. Exempel på andra produkter som man kan använda sig av och som fungerar som bindmedel är ägg och fiberhusk. Nötmjöl kan även på grund av bristen på gluten inte jäsa. Mandelmjöl suger åt sig mer vätska än det vanliga mjölet. Prova dig fram när du bakar, är smeten god och lagom kletig är det stor chans att det färdiggräddade slutresultatet också blir bra! Tänk på att inte låta kakan stå för länge i ugnen, det gör även den godaste kakan torr och tråkig. Om du är nybörjare och inte har bakat med mandelmjöl förr så testa med våra recept här som redan är provlagade och garanterad goda!

Innehåll

Ingredienser: Blancherade MANDLAR*. * = KRAV-ekologisk ingrediens
Allergener Nötter (eng: tree nuts)*

Märkningar

krav marke farg.png

Information

Artikelnr 1147001

Näringsvärde per 100 gram

Energi (joule) 2554 kJ
Energi (kalorier) 610 kcal
Fett 52 g
Varav mättat 4,1 g
Kolhydrater 8,5 g
Varav socker 4,4 g
Fibrer 8,4 g
Protein 24 g
Salt 0,05 g

Liknande produkter

Återförsäljare

ICA