Meny
Kung Markatta - Mandelmjöl 200g

Mandelmjöl 200g

Blancherade och finmalda ekologiska sötmandlar ger detta mjöl en neutral smak som passar till olika typer av bakning eller för att exempelvis göra smoothien matigare. Mjölet innehåller gott om nyttiga fetter samt protein och endast en låg mängd kolhydrater.

Vill du prova att byta ut ditt vanliga mjöl mot mandelmjöl när du bakar eller lagar mat? Tyvärr är det inte så enkelt att man bara kan ta ett recept och byta ut mängden ”vanligt mjöl” mot samma mängd mandelmjöl. Nötmjöl innehåller inte gluten och binder därmed inte ihop kakor och andra bakverk lika bra som vanligt mjöl gör. Exempel på andra produkter som man kan använda sig av och som fungerar som bindmedel är ägg och fiberhusk. Nötmjöl kan även på grund av bristen på gluten inte jäsa.

Mandelmjöl suger åt sig mer vätska en det vanliga mjölet. Prova dig fram när du bakar, är smeten god och lagom kletig är det stor chans att det färdiggräddade slutresultatet också blir bra!

Tänk på att inte låta kakan stå för länge i ugnen, det gör även den godaste kakan torr och tråkig. Om du är nybörjare och inte bakat med mandelmjöl förr så testa med våra recept här som redan är provlagade och garanterad goda!

Märkningar

  • De öko
    EU-jordbruk
  • krav
  • Klimatkompenserande transporter

Ingredienser

Blancherade MANDLAR*.

* = KRAV, ** = EU - ekologisk

Näringsvärde per 100 g

  • Energi: 2554 kJ / 610kcal
  • Fett: 52 g
  •   Varav mättat fett: 4,1 g
  • Kolhydrater: 8,5 g
  •   Varav sockerarter: 4,4 g
  • Protein: 24 g
  • Salt: 0,05 g
  • Fiber: 8,4 g

Övrig info

Hållbarhet


Öppnad förpackning: se Bäst-före-datum.

Förvaring


Oöppnad förpackning: svalt, torrt och mörkt

Öppnad förpackning: svalt, torrt och mörkt

EAN-kod

7391835918800

Artikelnummer

147001

Allergener

Innehåller: mandel.
Kan innehålla spår av: hasselnöt, övriga nötter.