Meny

Rödbetan - en färgstark ingrediens

Söt, god och lättlagad

Rödbetsjuice kallas ofta för "superdryck" i hälsokretsar och har blivit en stor trend på senare tid.

Rödbetan är inte bara en populär och dekorativ grönsak, den är också fantastiskt god i både mat och dryck. Här hittar du snabblagade recept med rödbetsjuice i uppfriskande bowls och smoothies.

Vi har också samlat alla våra bästa rödbetsrecept med alltifrån sallader till kladdkaka!

Forskning kring rödbetans påverkan

Rödbetor innehåller bland annat B-vitaminet folat och ämnet nitrat. Just nu pågår intensiv forskning kring vilka hälsoeffekter intag av rödbetor och rödbetsjuice kan ha i kroppen, exempelvis när det gäller hjärtsjukdomar.

Rödbetsjuice har även blivit ett stort samtalsämne bland idrottare inom uthållighetssporter som löpning och cykling. Flera studier undersöker om rödbetornas nitrat kan påverka prestationsförmågan på ett positivt sätt.

 

 

Så förhöjer du smaken!

Rödbetsjuicen kan drickas naturell precis som den är. För den som inte vill ha den tydliga rödbetssmaken kommer här några tips:

  1. Kickstarta dagen med Kung Markattas uppfriskande rödbets- och ingefärsshot, drick 1-2 gånger per dag.
  2. Blanda lika delar rödbetsjuice och granatäppeljuice, smaksätt med pressad lime. Drick 1-2 gånger per dag.
  3. Mixa rödbetsjuice med avokado och frysta hallon, smaksätt med pressad lime eller pressad ingefära och drick som en del av frukosten.

Alla våra rödbetsrecept

Varm kokosdryck med rödbeta och kakao

En värmande kokosdryck med rödbetsjuice och kakao, sötad med kokossocker.

Rödbetssmoothie med blåbär och lime

En riktigt krämig och mättande smoothie med bas av rödbetsjuice, avokado och ägg.

Stärkande rödbetsdrink

En stärkande drink med smak av äpple, rödbeta och härligt sting av ingefära.

Rödbetsboost med granatäpple

En fräsch söt smak med hetta från ingefära.

Bowl med rödbeta och avokado

En härligt len och krämig bowl med vacker rosa färg och sötsyrlig smak.

Frukttoppad rödbetschia

Denna rödbetschia bidrar med omega 3, protein, fiber, vitaminer, antioxidanter.

Belugalinssallad med ugnsbakade rödbetor

Ljuvlig sallad med belugalinser, ugnsbakade rödbetor och chèvre.

Rödbets- och sojafärsburgare

Vår variant får fin konsistens av sojafärs och en ”blodig” färg av rödbetor.

Paj med chevre och rödbetor

Kombinationen av rödbetor, honung och chèvre är så god och passar många smaklökar.

Rödbets- och tofuknyten på sparrissallad

Härligt frasiga knyten fyllda med kokta rödbetor och tofu.

Rödbetsbiffar med trattkantarellsås

En blandning av jord, sött och syrligt, med en tung, härlig svampgräddsås

Rödbetspesto

Den här rödbetspeston är prima att servera till pasta.

Rödbetspizza med valnötter

Fantastiskt god pizza med rödbetor, getost, honung och valnötter.

Rödbetspuckar med pumpa- & rotselleripuré

Rostade solrosfrön ger härligt tuggmotstånd och linserna mättar gott.

Rödlöksmarmelad

Härligt fyllig och sötsyrlig rödlöksmarmelad.

Rökta betor med örtpicklad tofu

Rödbetor är bara helt underbara att röka!

Vegopytt med marinerad tofu

Den här vegetariska pyttipannan är en vardagsfavorit.

Wraps med belugagroddar och bönröra

Fyllda med belugalinsgroddar, en len bönröra med lök, rivna rödbetor och rostade hasselnötter.

No-bake kladdkaka med rödbetor

En riktig antioxidant-bomb! Kladdkakan innehåller både kakaonibs och rödbetor.

Wraps med rödbetshummus och quinoa

Rubinröda wraps med rödbetshummus och en kryddig quinoa.