Nästa gång du öppnar en burk kikärtor, häll inte bort spadet. Det kan vispas upp och användas för att ersätta äggvita i allt från såser och dressingar till maränger och chokladmousse. Lite magiskt faktiskt!
Receptkreatör: Green Kitchen Stories
Spadet från 1 burk Kung Markatta Kikärtor
3 msk Kung Markatta Lönnsirap
100 g mörk choklad (70 %)
Topping
Färska bär
Chockladmousse
Mät upp 1,5 dl spad och häll i en skål, vispa med elvisp tills det blir fluffiga vita toppar.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Ta av från värmen, vänd ner lönnsirapen och det vispade kikärtsspadet i omgångar med en slickepot.
Rör försiktigt till en jämn chokladsmet.
Häll upp i små glas och ställ i kylskåpet ett par timmar för att stelna.
Topping
Servera med färska bär på toppen.
Ingredienser
Spadet från 1 burk Kung Markatta Kikärtor
3 msk Kung Markatta Lönnsirap
100 g mörk choklad (70 %)
Topping
Färska bär
Instruktioner
Chockladmousse
Mät upp 1,5 dl spad och häll i en skål, vispa med elvisp tills det blir fluffiga vita toppar.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Ta av från värmen, vänd ner lönnsirapen och det vispade kikärtsspadet i omgångar med en slickepot.
Rör försiktigt till en jämn chokladsmet.
Häll upp i små glas och ställ i kylskåpet ett par timmar för att stelna.