Raw pannacotta med kokosgrädde, lime och grillad ananas
Efterrätt
45 min
Antal personer:
Sött och syrligt i en oslagbar kombination.
Pannacotta
2 dl blötlagda cashewnötter
1 msk Kung Markatta Agavesirap
2 dl Kung Markatta Kokosgrädde
3 msk Kung Markatta Pressad lime
1 nypa salt
¾ dl smält Kung Markatta Kokosolja
1 burk Kung Markatta Konserverad ananas
Zest från 1 lime
Topping
340 g (en burk) Kung Markatta Konserverad ananas
2 msk Kung Markatta Agavesirap
4 nypor kardemumma
Pannacotta
Smält kokosoljan i ett vattenbad.
Mixa alla övriga ingredienser i en blender.
När smeten är len, tillsätt den smälta kokosoljan och mixa lite till.
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen.
Denna dessert är verkligen busenkel och görs med fördel dagen innan.
Topping
Lägg ananasen som ska grillas på en grilltallrik, alternativt sätt dem på spett, och ringla över några droppar agavesirap för att påskynda karamellisering av frukten.
När ananasen fått fin färg, toppa den kalla pannacottan med de varma ananasbitarna och strö över ett par nypor kardemumma.
Ingredienser
Pannacotta
2 dl blötlagda cashewnötter
1 msk Kung Markatta Agavesirap
2 dl Kung Markatta Kokosgrädde
3 msk Kung Markatta Pressad lime
1 nypa salt
¾ dl smält Kung Markatta Kokosolja
1 burk Kung Markatta Konserverad ananas
Zest från 1 lime
Topping
340 g (en burk) Kung Markatta Konserverad ananas
2 msk Kung Markatta Agavesirap
4 nypor kardemumma
Instruktioner
Pannacotta
Smält kokosoljan i ett vattenbad.
Mixa alla övriga ingredienser i en blender.
När smeten är len, tillsätt den smälta kokosoljan och mixa lite till.
Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen.
Denna dessert är verkligen busenkel och görs med fördel dagen innan.
Topping
Lägg ananasen som ska grillas på en grilltallrik, alternativt sätt dem på spett, och ringla över några droppar agavesirap för att påskynda karamellisering av frukten.
När ananasen fått fin färg, toppa den kalla pannacottan med de varma ananasbitarna och strö över ett par nypor kardemumma.