Prova den läckra veganska dessert, där vi ersatt grädde och ägg med silkestofu. Enkelt och gott!
380 g silkestofu
10 dadlar utan kärnor
¾ dl kakao
½ dl hasselnötssmör
1 msk chiafrön
2 msk lönnsirap
1 krm salt
1 dl hasselnötter
100 g färska bär, t ex hallon
Mynta till garnering
Lägg alla ingredienser till chokladmoussen i en mixer och mixa tills den är helt slät. Det ska inte finnas några hela chiafrön kvar.
Fördela moussen i vackra glas och ställ i kylen i minst 30 min.
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 g tills de fått lite färg. Passa noga så att de inte bränns. Låt svalna och gnid sedan nötterna i en ren kökshandduk så att skalen ramlar av. Grovhacka nötterna och ställ åt sidan.
Toppa chokladmoussen med färska bär och grovhackade rostade hasselnötter. Garnera med mynta.
Ingredienser
380 g silkestofu
10 dadlar utan kärnor
¾ dl kakao
½ dl hasselnötssmör
1 msk chiafrön
2 msk lönnsirap
1 krm salt
1 dl hasselnötter
100 g färska bär, t ex hallon
Mynta till garnering
Instruktioner
Lägg alla ingredienser till chokladmoussen i en mixer och mixa tills den är helt slät. Det ska inte finnas några hela chiafrön kvar.
Fördela moussen i vackra glas och ställ i kylen i minst 30 min.
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 g tills de fått lite färg. Passa noga så att de inte bränns. Låt svalna och gnid sedan nötterna i en ren kökshandduk så att skalen ramlar av. Grovhacka nötterna och ställ åt sidan.
Toppa chokladmoussen med färska bär och grovhackade rostade hasselnötter. Garnera med mynta.