Baked oats är precis som det låter en bakad gröt, den blir som en lyxig kombination av gröt och smulpaj. Gröten bakas ca 30 minuter i ugn och passar därför kanske allra bäst som en härlig långfrukost på en helgmorgon. I det här receptet mixar vi i goda rivna äpplen tillsammans med kanel och lönnsirap, en riktigt njutningsfull start på dagen!
Receptkreatör: Kung Markatta - Recept skapade och testade av oss på Kung Markatta.
Baked Oats
2 dl havregryn
2 dl Sojadryck eller Mandelmjölk
1 rivet äpple
1 dl bär, tex hallon eller blåbär
1 ägg
1 msk Kung Markatta Lönnsirap (kan ersättas med 2 tsk honung)
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
En nypa Kung Markatta Vaniljpulver
En nypa flingsalt
Kung Markatta Kallpressad kokosolja att smörja formen med
Baked Oats
Förbered genom att sätta ugnen på 180 grader och smörj formen eller portionsskålarna med kokosolja.
Blanda havregryn, bakpulver, kanel, kardemumma och flingsalt i en skål.
Riv äpplet och rör ner i grynblandningen tillsammans med lönnsirap.
Vänd försiktigt ner bären så att de fördelas i smeten. Klicka sen i smeten i formen.
Vispa ägget med sojamjölken och häll över grynblandningen.
Baka i mitten av ugnen ca 30-35 minuter så att toppen får en fin gyllene färg.
Servera gärna med lite extra äpple, bär, kall sojamjölk och kanske några droppar lönnsirap för extra sötma.
Tips
Det går fint att byta smaksättning. Testa till exempel olika typer av bär och det blir extra gott med en nypa vanilj i!
Ingredienser
Baked Oats
2 dl havregryn
2 dl Sojadryck eller Mandelmjölk
1 rivet äpple
1 dl bär, tex hallon eller blåbär
1 ägg
1 msk Kung Markatta Lönnsirap (kan ersättas med 2 tsk honung)
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
En nypa Kung Markatta Vaniljpulver
En nypa flingsalt
Kung Markatta Kallpressad kokosolja att smörja formen med
Instruktioner
Baked Oats
Förbered genom att sätta ugnen på 180 grader och smörj formen eller portionsskålarna med kokosolja.
Blanda havregryn, bakpulver, kanel, kardemumma och flingsalt i en skål.
Riv äpplet och rör ner i grynblandningen tillsammans med lönnsirap.
Vänd försiktigt ner bären så att de fördelas i smeten. Klicka sen i smeten i formen.
Vispa ägget med sojamjölken och häll över grynblandningen.
Baka i mitten av ugnen ca 30-35 minuter så att toppen får en fin gyllene färg.
Servera gärna med lite extra äpple, bär, kall sojamjölk och kanske några droppar lönnsirap för extra sötma.
Tips
Det går fint att byta smaksättning. Testa till exempel olika typer av bär och det blir extra gott med en nypa vanilj i!