Glutenfria plättar med apelsin och blåbär

Frukost & Mellanmål
30 min
Antal personer: 8
Finns det något bättre till söndagsbrunchen än nystekta plättar med sirap ringlad över? Dessa är dessutom glutenfria och sirapen har en frisk twist med blåbär och apelsin - dina smaklökar kommer att tacka dig!

Ingredienser

Apelsin- och blåbärssirap

1/2 dl Kung Markatta Kokossocker
1/2 dl vatten
Saften av 1 apelsin (+ 2-3 msk skal till servering)
125 g blåbär 

Plättar

2 bananer
4 ägg
1 tsk Kung Markatta Vaniljpulver
3 msk Kung Markatta Kokosolja, smält
½ tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk Kung Markatta Kokossocker
1 msk apelsinskal, rivet
2 dl Kung Markatta Mandelmjöl

Till stekning

1 msk Kung Markatta Kokosolja

Instruktioner

Sirap

Koka upp kokossocker, vatten och apelsinsaft i en kastrull.
Låt koka i 2-3 minuter tills sirapen har tjocknat.
Tag kastrullen av värmen och tillsätt blåbär.
Låt sirapen svalna innan servering. 

Plättar

Lägg alla ingredienser till pannkakorna i en bunke.
Blanda tills smeten är jämn.
Värm en stekpanna med kokosolja.
Häll lite smet i pannan och stek på medeltemperatur tills det kommer luftbubblor på ovansidan (ca 2 minuter).
Vänd plätten försiktigt och stek ytterligare i ca ½ minut.
Fortsätt på samma sätt med resten av smeten.
Servera plättarna med apelsin- och blåbärssirap och lite rivet apelsinskal på toppen. För extra crunch - toppa med en näve Kung Markatta Kakaonibs!

Liknande recept