Overnight oats äppelpaj

Frukost & Mellanmål
15 min
Antal personer: 1
Overnight oats är en kall gröt som du enkelt förbereder på kvällen, morgonen efter adderar du bara den goda toppingen så är frukosten redo. I det här receptet kombinerar vi vanilj, kanel och äpple, ingredienser som får oss att tänka på äppelpaj! Receptet går fort att göra och äta samma morgon.

Ingredienser

Overnight oats

2 ¼ - 2 ½ Sojadryck
1 ½ dl havregryn
2 Kung Markatta Dadlar, hackade
En nypa Kung Markatta Vaniljpulver

Äppelpajtopping

2 dl hackat äpple
1 -2 tsk kanel
1 tsk – 1 msk Kung Markatta Lönnsirap
En nypa malen ingefära och nejlika
En skvätt vatten
1-2 tsk torkade vinbär (kan uteslutas)

Instruktioner

Oats

Blanda havregryn, sojamjölk, vanilj och dadlar.
Om du ska äta overnightoatsen dagen efter kan du lägga den i en burk och ställ in i kylskåpet över natten.
Vill du äta frukosten samma dag kan du istället hälla upp i en tallrik och låt vila i 30 minuter.

Äppelpajtopping

Blanda hackat äpple, kryddor, en skvätt vatten och lönnsirap i en liten stekpanna på låg till medium hetta. Rör runt.
Värm igenom så att äpplena blir mjuka (tar ca 7 minuter) och rör emellan åt. Ställ åt sidan.
När gröten är klar, antingen samma dag eller dagen efter, addera äppelpajtoppingen. Vill du kan du även toppa med extra sojadryck.

Tips

Overnight oats kan även ätas samma dag, den behöver bara vila i ca 30 minuter för att och låt svälla ordentligt.
Gör färdigt havregrynsdelen och under tiden den vilar kan du röra ihop toppingen och en god dryck!.

Liknande recept