Groddade mungbönor

Tillbehör
>60 min
Antal personer:
Groddade mungbönor är väldigt vitaminrika och dessutom enkla att grodda.

Ingredienser

1 dl Kung Markatta Mungbönor
Vatten
Groddburk alt Glasburk/skål + tunn duk

Instruktioner

Vi rekommenderar att baljväxter och frön pastöriseras innan groddning Sänk ner dem i 70-gradigt vatten 20 sekunder innan du sätter igång med groddningen.

Lägg mungbönorna i rikligt med vatten i ca 8-12 timmar, förslagsvis under natten.
Sila bort vattnet och skölj mungbönorna. Lägg dem sedan i en groddburk (eller glasburk med duk) och låt stå övertäckt i rumstemperatur.
Skölj mungbönorna 2-3 gånger/dag. 
Efter 2-3 dagar är groddarna klara. 
Förvara groddarna i kylskåp. De är hållbara i cirka 4 dagar.
Tips!
Testa att servera mungbönsgroddar till tacos, en riktig höjdare!
En enkel grönsallad piffar man lätt till genom att blanda ner en näve groddade mungbönor. Ringla över lite olivolja med citronzest och toppa med svartpeppar. 
Groddade mungbönor passar också bra att toppa diverse pastarätter med samt att använda i wokrätter och soppor.

Relaterade produkter

Liknande recept