Kokosgröt med ingefärsbanan

Frukost & Mellanmål
15 min
Antal personer: 2
Den här vardagslyxiga kokosgröten är som en varm kram, en god och mättande kokosgröt som värmer fint i magen. Toppa gröten med ingefärstekta bananer och sesamknäck.

Ingredienser

Kokosgröt

2 dl havregryn
3 dl Kung Markatta Kokosmjölk
3 dl vatten
1 nypa salt
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma

Topping

1/2 dl Kung Markatta Kokosflingor
1 msk kung Markatta Kokosolja
2 msk Kung Markatta Lönnsirap
1 msk färsk riven ingefära
1 banan
3 msk kung Markatta Sesamfrö
2 msk yoghurt, vegansk eller vanlig

Instruktioner

Kokosgröt

Mät upp havregryn, kokosmjölk, vatten, salt och kryddor i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda på låg värme.
Rör om tills gröten har tjocknat, ungefär 3-4 minuter.
Häll upp i 2 skålar.

Topping

Värm en panna på medelvärme och torr-rosta kokosflingorna tills de är gyllene.
Häll av i en skål.
I samma panna, smält kokosolja och lönnsirap och riv ner ingefära.
Skala och dela bananen på längden och tvären till 4 skivor.
Lägg i bananen i den varma pannan, häll på sesamfröna och stek tills bananen är gyllene på båda sidorna och sesamfröna blivit lite knäckiga.
Toppa gröten med rostad kokos, en klick yoghurt, stekta bananer och sesamfrön.
Njut!

Relaterade produkter

Liknande recept