Baka och laga mat med kokos!

Olja, socker, mjöl, flingor, chips, mjölk och grädde. Den fantastiska kokosnöten har gett upphov till så många olika produkter att de nästan kan fylla ett helt skafferi. Produkter som dessutom är helt vegetariska och gluten- och laktosfria. Med hjälp av kokos blir maten inte bara mer exotisk utan också väldigt god.

Vill du också laga mat med kokos? Det handlar inte bara om att strö kokosflingor över 1980-talsdoftande "Hawaii-rätter". Nej, nu gäller kokosolja i kladdkakan, kokossocker i granolan, kokosmjölk i linssoppan och kokosgrädde till den laktosfria semlan. Så gott!  

Skafferiet fyllt med kokos?

Okej, nu har du alla goda kokosprodukter i ditt skafferi men vet inte riktigt hur du ska använda dem. Det ska vi ändra på! Här hittar du allt du behöver veta om kokosoljan, kokosmjölken, kokosgrädden och de andra ljuvliga kokosprodukterna i Kung Markattas sortiment.

Kokosolja Extra Virgin

En kallpressad olja på ekologiska kokosnötter med en mild doft och smak av kokos. Konsistensen är fast i normal rumstemperatur men blir flytande vid temperaturer över 24-25 grader. Kokosoljan behåller sina egenskaper  vid höga temperaturer så den kan med fördel ersätta annat fett i matlagning och bakning. Testa t.ex. att poppa popcorn i kokosolja!

Neutral Kokosolja

Vår neutrala kokosolja är behandlad med vattenånga som tar bort smakämnen och ger oljan dess neutrala smak. Den passar utmärkt för fritering och att steka i.  

Kokossocker

En ljuv sötma med karamelliknande smak får du om du väljer kokossocker. Sockret kommer från kokosblommans söta och näringsrika nektar. Kokossocker har ett lågt GI (glykemiskt index) på 35, lägre än både honung (70) och vitt socker (97). Kokossockret kan ersätta allt socker i traditionell bakning och matlagning.

Kokosmjölk

Vår ekologiska kokosmjölk tas fram genom att kokosfruktköttet från ekologiskt odlade kokosnötter pressas och sedan blandas med vatten för att uppnå den rätta krämigheten. Inget annat tillsätts i vår kokosmjölk. Tips! Ren kokosmjölk kan frysas in.

Kokosgrädde

Kokosgrädde är en fetare variant av kokosmjölk. Använd den för smaken och krämigheten i grytor, soppor, såser och efterrätter. Kokosgrädde kan vispas om du låter burken stå kallt i frysen 30 minuter och skiktas. Skaka inte burken när du öppnar den och skopa försiktigt ut den tjocka kokosmassan överst i burken – vispa med elvisp. Spara kokosvattnet till en smoothie – mums!

Kokosflingor

Kokosflingor har funnits länge i det svenska köket – men har du provat att rosta flingorna och använda i en fruktsallad eller hemmagjord müsli? Eller att ersätta ströbrödet i kakformen mot kokosflingor? Särskilt gott blir det till kladdkakan!

Kokoschips

Kung Markattas Kokoschips är perfekta som snacks, toppning av kakor, desserter eller att blandas i müsli. Dessutom är de förtjusande snygga och smakrika.

Kokoschips rostade

Vill du ha rostade kokoschips har vi såklart det också. De används på samma sätt som naturella men har en nötigare smak. 

Våra godaste recept med kokos

Här finns alla recept du behöver för att uppleva kokosnötens mångsidighet. Samtliga recept är naturligt glutenfria, och många är laktosfria, vilket förstås är extra kul eftersom det betyder att fler kan njuta av rätterna.

Filter

Valda filter

Inga filter valda