Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Tofu
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
Kung Markatta & Bower
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Krämig curry med gröna linser och blomkål
Huvudrätt
25 min
Antal personer: 2
Ingredienser
Instruktioner
2 gul lök, hackade
5 vitlöksklyftor, hackade
½ tsk spiskummin
1/2 tsk garam masala krydda
½ tsk curry
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 msk tomatpure
1 msk smör
1 tetra krossade tomater
1 st umamibuljongtärning
2 dl vatten
200 ml kokosgrädde
2 dl okokta gröna linser
1 st blomkålshuvud, delad i mindre buketter
Tillbehör
Valfritt bröd
Smör
Koriander
Yoghurt
Koka linser enligt förpacking i saltat vatten, sila och ställ åt sidan.
Fräs lök och vitlök med rapsolja i en stor stekpanna, ca 3min.
Gå i med kryddorna och saltet.
Gå sedan i med tomatpuré och smör, stek någon minut.
Ha till sist de krossade tomaterna, umamibuljongtärningen, 2dl vatten och kokosgrädden.
Låt puttra på medelvärme i ca 10 min.
Gå sedan i med de kokta linserna, blomkålsbuketterna och koka ytterligare 5-7 min.
Smaka av med salt.
Servera med valfritt bröd, lätt yoghurt och koriander.
Ingredienser
2 gul lök, hackade
5 vitlöksklyftor, hackade
½ tsk spiskummin
1/2 tsk garam masala krydda
½ tsk curry
½ tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 msk tomatpure
1 msk smör
1 tetra krossade tomater
1 st umamibuljongtärning
2 dl vatten
200 ml kokosgrädde
2 dl okokta gröna linser
1 st blomkålshuvud, delad i mindre buketter
Tillbehör
Valfritt bröd
Smör
Koriander
Yoghurt
Instruktioner
Koka linser enligt förpacking i saltat vatten, sila och ställ åt sidan.
Fräs lök och vitlök med rapsolja i en stor stekpanna, ca 3min.
Gå i med kryddorna och saltet.
Gå sedan i med tomatpuré och smör, stek någon minut.
Ha till sist de krossade tomaterna, umamibuljongtärningen, 2dl vatten och kokosgrädden.
Låt puttra på medelvärme i ca 10 min.
Gå sedan i med de kokta linserna, blomkålsbuketterna och koka ytterligare 5-7 min.
Smaka av med salt.
Servera med valfritt bröd, lätt yoghurt och koriander.
Relaterade produkter
Tomatpuré
200 g
Umamibuljong
6 st
Kokosgrädde
200 ml
Liknande recept
Curry & mangotacos med tofu
Den bästa vegetariska burgaren
Blomkålskotletter med jordgubbstabbouleh
Vegogrillbricka
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier
ePrivacy and GPDR Cookie Consent by
Cookie Consent