I den här snabba, veganska pastarätten gör man en krämig sås genom att mixa ihop ärtor, citron, örter och avokado och serverar med stekt tofu och broccoli. Snabbt, sunt och jättegott!
1 paket Kung Markatta Fusilli
1 paket Kung Markatta Marinerad Tofu
200 g broccolini eller broccoli
2 tsk Kung Markatta Tamari
Krämig sås
2 dl frysta gröna ärtor, tinade
1 liten avokado
1 knippe färsk persilja eller mynta
½ dl Kung Markatta Olivolja
1 citron
1 dl pastavatten
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten
2. Om ärtorna är frysta kan man sätta dem i en sil ovanpå den kokande pastan för att tina.
3. Skär tofu i kuber och bryt 1 liten broccoli i buketter. Stek tofun och broccolin i en stor oljad panna i ett par minuter. Häll i tamari när allt fått färg.
4. Häll ärtor, avokado, färska örter, olivolja och citronsaft i en blender och mixa slätt. Tunna ut såsen med ca 1 dl av det varma pastavattnet och smaka av med salt och peppar. Mixa igen.
5. När pastan är klar, sila av vattnet men låt pastan ligga kvar i kastrullen. Häll såsen över pastan och rör om.
6. Lägg upp i skålar. Toppa med tofu och broccoli. Riv över citronzest och ev lite hackade nötter om du har hemma.
Ingredienser
1 paket Kung Markatta Fusilli
1 paket Kung Markatta Marinerad Tofu
200 g broccolini eller broccoli
2 tsk Kung Markatta Tamari
Krämig sås
2 dl frysta gröna ärtor, tinade
1 liten avokado
1 knippe färsk persilja eller mynta
½ dl Kung Markatta Olivolja
1 citron
1 dl pastavatten
Instruktioner
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten
2. Om ärtorna är frysta kan man sätta dem i en sil ovanpå den kokande pastan för att tina.
3. Skär tofu i kuber och bryt 1 liten broccoli i buketter. Stek tofun och broccolin i en stor oljad panna i ett par minuter. Häll i tamari när allt fått färg.
4. Häll ärtor, avokado, färska örter, olivolja och citronsaft i en blender och mixa slätt. Tunna ut såsen med ca 1 dl av det varma pastavattnet och smaka av med salt och peppar. Mixa igen.
5. När pastan är klar, sila av vattnet men låt pastan ligga kvar i kastrullen. Häll såsen över pastan och rör om.
6. Lägg upp i skålar. Toppa med tofu och broccoli. Riv över citronzest och ev lite hackade nötter om du har hemma.