Linssallad med sparris, morötter och mandlar

Huvudrätt
25 min
Antal personer: 4
En fräsch och mättande sallad med sparris, morötter och spenat, tahinivända linser och tamarirostade ekologiska mandlar. Lite knaprigt, lite sött, lite salt och väldigt gott!

Ingredienser

2 dl Kung Markatta Svarta Belugalinser
500 g späda ekologiska morötter
1 litet knippe sparris
2 msk olivolja
2 nävar spenat
8 rädisor
1 litet knippe dill, finhackad
2 msk Kung Markatta Olivmix, urkärnade och delade
1 dl Kung Markatta Mandlar, grovt hackade
1 msk Kung Markatta Tamari

Dressing

2 msk Kung Markatta Tahini
½ citron, juicen
3 msk vatten
1 tsk Kung Markatta Lönnsirap
1 tsk Kung Markatta Tamari

Instruktioner

Koka linserna i rikligt med vatten i 15 minuter.
Vispa under tiden ihop dressingen. Smaka av.
Skala morötterna och trimma sparrisen och skär i 3-4 cm stora bitar.
Häll olivolja i en stor stekpanna på medelvärme och stek morötterna och sparrisen i ca 10 minuter tills de fått färg och känns mjuka men tuggiga. Smaka av med salt och peppar. Häll av på en tallrik.
Häll mandlarna i stekpannan och låt rosta tills de fått färg. Häll i Tamari och stek i 30 sekunder till.
Hacka spenaten och skiva rädisorna tunt.
Häll av vattnet för linserna. Häll tillbaka de varma linserna i kastrullen. Häll över lite mer än hälften av dressingen och vänd runt.
Sprid ut spenaten på ett uppläggningsfat, häll över linserna och varva sedan med morötter, sparris, oliver, dill och mandlar.
Ringla över resterande dressing och avsluta med rädisorna på toppen.

Relaterade produkter

Liknande recept