Rest-Ribollita

Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Ribollita är en toscansk soppa med stora vita bönor. En riktig mysmat som man är perfekt att göra när man har några trötta grönsaksstjälkar kvar i kylskåpet. Släng i det du har hemma och toppa med krossade tomater, bönor och buljong. Avsluta med att bryta ner gårdagens bröd.

Ingredienser

1-2 lökar
1-2 selleristjälkar
1-2 morötter (eller palsternacka, broccoli, blomkål)
1 burk Kung Markatta vita bönor
1 burk Kung Markatta krossade tomater
5 dl vatten
1 Kung Markatta grönsaksbuljongtärning
½ tsk timjan
2 skivor vitt surdegsbröd (gör inget om det är torrt och gammalt)
1 bit parmesanost

Instruktioner

Finhacka grönsakerna och fräs på låg/medelvärme tills de mjuknat.
Häll i en burk krossade tomater, vatten, en buljongtärning och timjan.
Låt puttra i 10 minuter.
Häll i bönor och bryt i brödet.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med parmesanost och färska örter.

Relaterade produkter

Liknande recept