Röd linsgryta med ris

Huvudrätt
Antal personer: 6

Ingredienser

6 portioner Kung Markatta jasminris
1 burk à 400 g Kung Markatta krossade tomater, kan ev. mixas släta
4 dl Kung Markatta torkade röda linser
400 ml Kung Markatta kokosgrädde
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor, finhackade
½ tsk Kung Markatta sambal oelek
3 msk Kung Markatta tomatpuré
3 msk Kung Markatta olivolja
1 ½ - 2 msk curry
1 Kung Markatta umami buljongtärning
6 dl vatten
Salt & nymalen svartpeppar
Crème Fraiche

TILLBEHÖR

Färsk lime och korianderblad, toppa med sesamfrö

Instruktioner

Koka jasminris enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och dela lökarna, strimla i tunna skivor. Fräs löken i upp hettad gryta med olivolja tills den blivit mjuk, utan att få färg.
Vänd ner den finhackade vitlöken och fräs tillsammans någon minut. Blanda ner curry, sambal oelek och tomatpuré, fräs ytterligare under omrörning.
Tillsätt vattnet, smulad buljongtärning, krossade tomater och röda linser.
Låt puttra i 15-20 minuter, rör om då och då.
Häll i kokosgrädde och låt småkoka ytterligare i 10 minuter tills linserna mjuknat.
Smaka av med salt och svartpeppar.

SERVERING

Bjud den varma linsgrytan tillsammans med lime, crème fraiche och nykokt jasminris med sesamtopping.

TILLBEHÖR

Färsk lime och korianderblad, toppa med sesamfrö

Relaterade produkter

Liknande recept