Produkter
Recept
PRODUKTER
Hela vårt sortiment
Drycker
Kokos
Olja & Vinäger
Nötsmör & Pålägg
Te
Konserver & Inläggningar
Bönor, Frön & Linser
Torkad Frukt, Bär & Nötter
Ris, Gryn & Pasta
Smaksättning, Såser & Sötning
Bröd
Snacks
Tomat
RECEPT
Alla recept
Frukost & Mellanmål
Lunch & Middag
Dessert & Sötsaker
HÅLLBARHET
Hållbar mat
Ansvarsfulla inköp
OM OSS
Om Kung Markatta
Genvägen till en god handling
Våra märkningar
Cookies & GDPR
Foodservice
KONTAKT
Frågor & svar
Kontakta oss
Tofusallad med sötpotatis och krämig tahinidressing
Huvudrätt
30 min
Antal personer: 4
Smakrik sallad på tofu, sötpotatis och krämig tahinidressing
Receptkreatör:
Maja Warodell
Ingredienser
Instruktioner
2 medelstora sötpotaisar
150 gram grön eller svartkål
150 gram krispig grönsallad, t.ex roman
2 avokados
Ett knippe rädisor
2x125 gram tofu
2 msk Kung Markatta olivolja
2 msk Kung Markatta japansk soja
1 tsk sriracha
Tahinidressing
2 msk tahini
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
2 msk vatten
1 tsk agavesirap
0,5 tsk salt
Svartpeppar efter smak
Sätt ugnen på 225 grader.
Skrubba och skär sötpotatisen i kuber.
Baka sedan dessa i ugn i ca 15 minuter tills de är mjuka.
Skär tofun i kuber och hetta upp oljan i en stekpanna.
Stek tofun krispig och tillsätt sedan soja och sriracha så att det täcker alla bitar.
Dela grönkål och sallad i mindre bitar.
Skiva avokado och rädisor.
Dressing
Rör ut tahinin i vattnet och tillsätt sedan citron, pressad vitklök och agave. Smaka av med salt och peppar.
Montera din sallad och ringla till sist över dressingen.
Ingredienser
2 medelstora sötpotaisar
150 gram grön eller svartkål
150 gram krispig grönsallad, t.ex roman
2 avokados
Ett knippe rädisor
2x125 gram tofu
2 msk Kung Markatta olivolja
2 msk Kung Markatta japansk soja
1 tsk sriracha
Tahinidressing
2 msk tahini
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
2 msk vatten
1 tsk agavesirap
0,5 tsk salt
Svartpeppar efter smak
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skrubba och skär sötpotatisen i kuber.
Baka sedan dessa i ugn i ca 15 minuter tills de är mjuka.
Skär tofun i kuber och hetta upp oljan i en stekpanna.
Stek tofun krispig och tillsätt sedan soja och sriracha så att det täcker alla bitar.
Dela grönkål och sallad i mindre bitar.
Skiva avokado och rädisor.
Dressing
Rör ut tahinin i vattnet och tillsätt sedan citron, pressad vitklök och agave. Smaka av med salt och peppar.
Montera din sallad och ringla till sist över dressingen.
Liknande recept
Den bästa vegetariska burgaren
Blomkålskotletter med jordgubbstabbouleh
Vegogrillbricka
Rödbets- och sojafärsburgare
Visa fler recept
Vad letar du efter?
Produkter (
)
Recept (
)
Innehåll (
)
Kategorier